Çetinkaya: "Altyapı Kanayan Yara" - Son Dakika
Yerel

Çetinkaya: "Altyapı Kanayan Yara"

Çetinkaya: "Altyapı Kanayan Yara"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü, Yüksek Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, geçmiş dönemlerden kalan, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin tüm çağrılarına rağmen tamamlanmayan altyapının yetersizliği nedeniyle Adana’daki yağmurun hayatı felç ettiğini belirtti.

09.06.2014 17:03

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü, Yüksek Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, geçmiş dönemlerden kalan, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin tüm çağrılarına rağmen tamamlanmayan altyapının yetersizliği nedeniyle Adana'daki yağmurun hayatı felç ettiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantılarının Pazartesi günkü ilk oturumunda konuşan Çetinkaya, kanayan yara haline gelen altyapının tamamlanması için tüm belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine önemli görev düştüğünü söyledi.

Adana'nın birinci derece deprem bölgesinde yer aldığına işaret eden Çetinkaya, Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı'na göre, Afet Yönetiminin uygulanması gereken illerden biri olması gereken Adana'da 2014 yılında cadde ve sokakların nehire döndüğüne vurgu yaptı.

Yağıştan kaynaklı altyapı probleminin trafiği de felç ettiğini hatırlatan Çetinkaya, Adana'da birçok aracın kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Normal şartlarda Adana trafiğinin zaten içinden çıkılmaz bir hal aldığını vurgulayan Çetinkaya, yağışın da soruna tuz biber eklediğini kaydetti. Trafiğin ayrı bir inceleme gerektirdiğini belirten Çetinkaya, "Bazı toplu taşıma araç şoförlerinin vurdumduymazlığına, minibüs ve özel halk otobüslerinin zaman zaman diğer araçlara ve yolculara karşı kayıtsız kaldığına tanık oluyoruz. Geçtiğimiz hafta üç yayaya çarpıp bir kişinin kanala düşerek ölümüne neden olan minibüsü hatırlatmak istiyorum. Altyapı eksikliğinin yanı sıra trafik sorununa ve toplu taşıma araç şoför ya da muavinlerinin eğitimlerine daha fazla ağırlık vermemiz gerektiğine inanıyorum" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çetinkaya: 'Altyapı Kanayan Yara' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement