ÇEŞTOB'dan Eğitime Yatırım - Son Dakika
Yerel

ÇEŞTOB'dan Eğitime Yatırım

ÇEŞTOB\'dan Eğitime Yatırım

Çeşme Turistik Otelciler Birliği tarafından Çeşme Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde iki adet modern mutfak atölyesi kazandırıldı.

15.04.2014 12:14  Güncelleme: 12:18

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından Çeşme Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde iki adet modern mutfak atölyesi kazandırıldı. AB Fonu katkılarıyla da son teknoloji ürünü ekipmanlarla donatılan mutfak atölyeleri düzenlenen bir törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu. Törene Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç, ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Başkan Yardımcıları Yakup Demir ve Abdullah Aküzüm, Yönetim Kurulu Üyeleri; Berna Cabbaroğlu, Deniz Özkardeş, Mustafa Eryaman, Serkan Aksu, Burcu Kebapcıgil, Çiğdem Onur, Hakan Kerman, Mehmet Altındağ, Mustafa Yüksekol, Halil Yeni, ÇEŞTOB Sekreteri Muazzez Sancak, bazı otellerin yetkilileri ve Çeşme Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğretmenleri katıldı. Kurdele kesiminin ardından her iki mutfak atölyesi gezildi. Daha sonra okulun öğrencilerinin hizmet verdiği Uygulama Oteli'nde bir kokteyl verildi. Kokteylde Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel katkılarından dolayı ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel'e teşekkür plaketi verdi.

KAYMAKAM BECEL: OTELCİLERİMİZ BURADAN YETİŞEN ÖĞRENCİLERİMİZE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Kurdele kesim töreninde bir konuşma yapan Kaymakam İnci Sezer Becel, Çeşme Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okul olsa da, hem yetiştirdiği öğrencilerin istihdamı, hem de verilen eğitimin kalitesinin yükseltilmesi amacıyla burada yaptığı yatırımlar nedeniyle adeta ÇEŞTOB'a bağlı bir okul olduğunu söyledi. Becel, "Okulumuzun hamisi olmaları bizi de çok mutlu ediyor. Buna karşılık okulumuz da, birinci derecede Çeşme turizminin olmazsa olmazları otellerimize hizmet veriyor. Otelcilerimize kalifiyeli eleman yetiştiriyor. Bugün hizmete aldığımız yatırım da, bir anlamda direkt otellerimizin kendilerine yaptığı bir yatırımdır. Böylelikle öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması için güzel bir ortam sağlanmış oldu. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyor, Veysi Öncel'in başkanlığında ÇEŞTOB'a da katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VEYSİ ÖNCEL: TÜM ÇEŞTOB ÜYESİ OTELLERİN KATKISI OLDU

ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel ise yaptığı kısa değerlendirmede şunları söyledi:

"Çeşme Turistik Otelciler Birliği'nin bünyesinde 110 otel bulunmakta. Tüm bu otellerimizin katkısıyla okulumuzun mutfağını çağdaş atölyeler haline getirdik. Yaklaşık 50 bin liraya mal olan bir mutfak atölye çalışması oldu. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma yönetim kurulum ve üyelerim adına çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun".

OKUL MÜDÜRÜ DAYIOĞLU: ÇEŞTOB'UN BİR ALT BİRİMİ GİBİ GÖREV YAPIYORUZ

Çeşme Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Dayıoğlu verdiği demeçte, öğrencilerin mutfak atölyeleri sayesinde çok daha kaliteli ve kalifiye bir eğitim alma şanslarının olacağına dikkat çekerek, "Biz her zaman ÇEŞTOB'un arka bahçesi ve onlara kalifiye eleman yetiştiren bir birim olarak Kaymakam Becel'in de söylediği gibi, Milli Eğitim'den ziyade ÇEŞTOB'un bir alt birimi gibi görev yapıyoruz. Bundan sonra da diğer eksiklerimiz konusunda ÇEŞTOB'un başını ağrıtmaya devam edeceğiz. Bu konuda Başkan Öncel'e gerekli girişimleri de yaptık. Okulumuz ve özellikle öğrencilerimiz adına ÇEŞTOB'a ve Tekcan Yapı'ya bize sağlanmış olduğu alt yapı imkanları ve atölyenin yapımındaki katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

YAKUP DEMİR: KATKIMIZ KAĞIT ÜZERİNDE 50 BİN LİRA, AMA 150 BİN LİRAYI BULDU

Kendilerinin aslında desteklenmesi gereken bir kuruluş olmalarına rağmen, söz konusu turizm ile eğitim ve öğretim olunca var olan ve olmayan tüm imkanlarını seferber ettiklerini vurgulayan ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yakup Demir ise yapılan yatırımla ilgili şöyle konuştu:

"Sonuçta derledik, toparladık ve biraz da cebimizden koyarak bu iki mutfağı okulumuza kazandırdık. Çevremizdeki dostlarımızdan ve alışveriş yaptığımız firmalardan 'Turizm okuluna destek istiyoruz, şu ihtiyaçlarımız var' diyerek yaklaşık 250 metrekareyi bulan bu iki mutfak atölyesini tamamladık. Özellikle Yönetim Kurulu Üyemiz Berna Cabbaroğlu'nun koordine ve kontrolörlüğünde gerçekleşen, kağıt üzerinde 50 bin liralık bir destek görünse de, yaklaşık 150 bin lirayı bulan bu çalışmada bizler de onun yanında yer aldık. Bu güzel mutfak atölyelerini öğrencilerimizin kullanımına sunduğumuz için mutluyuz. Çünkü turizmin ana temasından birisi de mutfaktır. Mutfak olmadan hiçbir şey olmaz. Misafirlere lezzet sunabilmek için bu öğrencilerin bu lezzeti burada görmesi, denemesi, yani bunları öğrenmesi ve ustalaşması lazım. Çeşme'ye hayırlısı olsun."

EGE OTLARI VE YÖRESEL YEMEKLER DESTEKLENMELİ

Turizm meslek okullarıyla ortak bir sinerji yaratmanın sektöre katkı sağlayacağının da altını çizen ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Demir, "O zaman hedefimize daha kolay ulaşırız. Talep etmeleri halinde biz aşçılarımızı da buraya gönderebiliriz. Örneğin geçtiğimiz günlerde Alaçatı Ot Festivali oldu, ki önemli bir festivaldi. Yöremizdeki otlarla Ege mezeleri, yemekleri yapıldı. Biz ÇEŞTOB olarak hazırız, aşçılarımızla öğrencilere ders vererek, onları özellikle Ege otları ve yöresel yemekler konusunda daha ileriye taşımak için bütün gayretimizi gösteririz. Çünkü eğitim her şey" şeklinde konuştu.

EKİPMANLAR AVRUPA BİRLİĞİ'NİN DESTEK OLDUĞU KREDİYLE ALINDI

ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Üyesi Berna Cabbaroğlu da yaptığı açıklamada, otelciler olarak mutfak atölyelerinin öncelikle elektrik ve su tesisatlarını, alt yapısını, boya, yer ve duvar seramiklerinin maliyetlerini üstlendiklerini ifade ederek, "Örneğin İzmir'de Tekcen Ticaret'ten yer seramiklerini bağış olarak aldık. Duvar seramiklerini Ilıca Otel karşıladı. Bu şekilde imece usulüyle bitirdik. Ekipmanlarını da Avrupa Birliği'nin destek olduğu bir krediyle aldık. Okulumuza katkımız sadece bu destekle kalmayacak. Öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim alabilmesi için İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Mutfak Sanatları Bölümü'yle de işbirliği için çalışma başlattık. Yakında uygulamaya geçilecek." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ÇEŞTOB'dan Eğitime Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement