Çermik'te İki Aile Arasında Barış Sağlandı - Son Dakika
Yerel

Çermik'te İki Aile Arasında Barış Sağlandı

Çermik\'te İki Aile Arasında Barış Sağlandı

Üç ay önce Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Aksoy ailesi ile Çukan ailesi arasında çıkan kavganın ardından yaşanan husumet, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle son buldu.

04.06.2012 16:28

Üç ay önce Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Aksoy ailesi ile Çukan ailesi arasında çıkan kavganın ardından yaşanan husumet, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle son buldu.

Yaklaşık 3 ay önce Aksoy ailesi ile Siverek'ten Çukan ailesi arasında Çermik merkezde yaşanan ve bir kişinin yaralandığı kavga düzenlenen barış yemeği ile sona erdi. İki aile arasında arabulucu olarak devreye giren Bucak Aşireti Reisi Ahmet Ersin Bucak, Halk Eczanesi Sahibi Ramazan Çataltaş, Eski Belediye Başkanlarından Halit Ağaçhanlı ve Ramazan Can'ın yoğun çabaları sonucu iki aile arasında barış sağlandı. İki aile önce Siverek'te bir araya geldikten sonra Çermik içesi tarihi Haburman köprüsü yanındaki Şelale parkta barış yemeğinde aralarındaki husumeti bitirdi. Barış yemeğine İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, İlçe Müftüsü M.Sadık Gür, iki aile fertleri ile yaklaşık 200 kişi barış yemeğinde bir araya geldi.

Yenilen barış yemeğinin ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, "İnsan beşer olduğu için zaman zaman şaşıyor. Kardeşliğimizin ve birlik beraberliğimizin zedelendiği ufak tefek tatsızlıklar maalesef istemesek de yaşanıyor. Bu tür husumetlerin büyümeden insanlara zarar gelmeden önüne geçmek için çaba harcayanlara Bucak Aşireti Reisi Ahmet Ersin Bucak'a, Eski Belediye Başkanlarımızdan Halit Ağaçhanlı ve Ramazan Can'a emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlçede kanaat önderlerimiz var. İlçemizde bir iki husumet davası daha bulunmaktadır. Kanaat önderlerinden bu husumetleri de bitirmeleri için yardım bekliyoruz. Dilimiz, ırkımız, rengimiz farklı olsa da aynı bayrak altında yaşıyoruz ve aynı vatanı paylaşıyoruz. Hepimiz müslümanız ve inancımız birdir. Bu kardeşlik sofrasında bir araya gelen iki aile fertlerini tebrik ediyorum" dedi.

Kaymakam Babahanoğlu'nun konuşmasının ardından iki aile fertleri birbirlerine sarılarak aralarındaki husumeti bitirdiler. İki aile arasında sağlanan barış ilçede sevince yol açtı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çermik'te İki Aile Arasında Barış Sağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement