Çerkezköy Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Çerkezköy Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

24.06.2014 15:04  Güncelleme: 15:17

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Genel Kurula, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy SGK Müdürü Yücel İnce, Çerkezköy Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, muhtarlar ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, daha güzel ve yaşanabilir bir dünya için çaba harcadıklarını kaydederek, "Toplum için yapılan sosyal çalışmaların ne denli zor olduğunu biliyoruz. Özellikle gönüllülük esasına dayalı bu işler sabır ve fedakarlık ister. Biz bu zorlukların bilinci ile bugünlere geldik. Bu kapsamda altyapı eksiklikleri işimizi hayli zorlaştırmaktadır. Kent Konseyi'nin 5 yıl içinde bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan Çerkezköy Belediyesi eski teşkilatına ahde vefa duygularıyla teşekkür etmek gerekmektedir. Çoğu ilde bile olmayan fiziki binamız var. Kent Konseyi siyasi bir kurum değildir. Siyaset üstü bir kurumdur. Bu kapsamda el ele gönül gönüle vererek birlikte çalışacağız. Tüm halkımızın yardımına fikir ve katkılarına ihtiyacımız olacak" açıklamalarında bulundu.

Kent Konseyi'nin 9'uncu Olağan Genel Kurulu'nun hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise "Kent Konseyi'nin diğer STK'larla el ele vererek başarılı hizmetlere imza attığını memnuniyetle gözlemledik. Özellikle 'Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor' gibi projeleri takdir ediyor ve yakından takip ediyoruz" dedi.

Toplantıda, Kent Konseyi çalışma raporunun görüşülmesi ve devamsız üyelerin üyeliklerinin düşürülmesi konularının görüşülmesinin ardından Kent Konseyi Başkanı seçimine geçildi. Konuşmaların ardından mevcut başkan Ahmet Gayretli ile Serkan Karagöz arasındaki seçimlere geçildi. Kapalı zarf usulü yapılan oylamada 30 kişi oy kullandı. Oylama sonucunda her iki aday da 15'er oy aldığı için seçim yeniden yapıldı.

Yapılan ikinci seçime toplam 21 kişi katıldı. Oylardan birinin geçersiz sayıldığı seçimde Ahmet Gayretli 9 oy alırken, 11 oy alan Serkan Karagöz ise Çerkezköy Kent Konseyi'nin yeni başkanı oldu. Çerkezköy Kent Konseyi'nin Yürütme Kurulu asil üyeliklerine Emine Demir, Sakine Arslan, Hülya Taşkın ve Kenan Tatlı seçilirken, yedek üyeliklere ise Hayrettin Çetinkaya, Sena Özdemir, İlhan Temur ve Yaşar Kuş seçildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement