Çelikhan'da 15. Bal Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Çelikhan'da 15. Bal Festivali Başladı

Çelikhan\'da 15. Bal Festivali Başladı

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde Çelikhan Kaymakamlığı ve belediyesinin düzenlemiş olduğu 15.Geleneksel Bal, Kültür ve Turizm Festivali başladı.

24.08.2012 11:34

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde Çelikhan Kaymakamlığı ve belediyesinin düzenlemiş olduğu 15. Geleneksel Bal, Kültür ve Turizm Festivali başladı.

Festivale sivil toplum kuruluşlarının (STK) da destek vereceği, düzenlenen festivalin üç gün boyunca devam edeceği bildirildi. Birinci gün bal üreticilerinin müsabakalara katılımı ve değerlendirilmesi, ikinci gün davul şov, kum sanatı gösterisi ve müzik-eğlence, üçüncü gün eğlencenin devamı ve kapanış yapılacak.

Bugün 54 arı üreticisinin önemle hazırladığı petek ballarının, Çelikhan Lisesi öğrenci pansiyonunda Adıyaman Tarım Müdürlüğü'nden gelen juri üyeleri tarafından değerlendirmesi yapılıyor. Müsabakaya giren balın belli kriterler sonucunda ve festival sonunda birincinin, ikincinin ve üçüncünün belli olacağı kaydedildi. Dereceye girenlere festival sonunda ödüller verileceği de aktarılırken, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora yaptığı açıklamada, "Düzenlediğimiz festivalde Çelikhan balını hak ettiği noktaya getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Festivalde hem balımızı hem de kültürümüzü tanıtıyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çelikhan'da 15. Bal Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement