Çelikhan Adliyesi'nin Kapatılacağı İddialarına Siyasi Partilerden Tepki - Son Dakika
Yerel

Çelikhan Adliyesi'nin Kapatılacağı İddialarına Siyasi Partilerden Tepki

Çelikhan Adliyesi\'nin Kapatılacağı İddialarına Siyasi Partilerden Tepki

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde faaliyet gösteren Çelikhan Adliyesi'nin kapatılacağı iddialarına, siyasi partilerden tepki geldi.

13.06.2012 16:58

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde faaliyet gösteren Çelikhan Adliyesi'nin kapatılacağı iddialarına, siyasi partilerden tepki geldi.

Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora konuyla ilgili yaptığı açıklamada, adliyenin kapatılması durumunda adalete erişimin zor olacağını, Çelikhan halkının büyük sıkıntılarla karşılaşacağını ve Çelikhan'ın büyük bir köy olacağını söyledi. Bora, "HSYK tarafından yapılan çalışma sonucu kapatılacağı iddia edilen adliyeler arasında Çelikhan Adliyesi'nin de yer alacağı belirtilmektedir. İlçemiz adliyesinin kapatılması, ilçe merkezimiz ve bağlı köylerde yaşayan insanlarımızın adalete erişimini zorlaştıracaktır. Oysa konuya ilişkin uluslararası sözleşmeler ve anayasa incelendiğinde, asıl olanın vatandaşların adalete erişimini kolaylaştıracak düzenlemeler olduğu görülmektedir. Hukukun ve devletin temeli olan adalete erişimi zorlaştıracak her türlü düzenleme, hukuka aykırı olacaktır" dedi.

Bora, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kapatılma işleminde Çelikhan'ın coğrafi konumu ve Adıyaman Merkez'e olan 52 kilometrelik yol mesafesiyle yolun şartları nazara alındığında, halkımızın etkin adalet hizmetinden yararlanması zorlaşacaktır. Adliyenin kapanması, seçim kurulları ile noterinde kapanması sonucunu doğuracağından, bu olaydan ilçe ekonomisiyle birlikte bir takım idari iş ve işlemler olumsuz etkilenecektir. Bu ve bunlara benzer bir çok konuda Çelikhan halkının mağdur olacağı ve Çelikhan'ın büyük bir köye dönüşeceği ortaya çıkmaktadır. Bizler buna izin vermemek için sesimizi ilgililere iletiyor, adliyenin kapatılmasını istemiyoruz."

Çelikhan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Kamber Sucu, adliyenin kapatılmasının Çelikhan'ı küçültüp köy görüntüsüne döndüreceğini, adliye çalışanları ve Çelikhanlıları mağdur edeceği gibi Çelikhan'ın ilçe olma vasfının da yitirilmesine neden olacağını söyledi.

AK Parti Çelikhan Başkanı Mustafa Bulut da, "Adliye, ilçemiz için oldukça önemli bir kurumdur. Adalet Bakanı'nın hazırladığı yargı paketinde Çelikhan gibi küçük adliyelerin kapatılacağı yönünde kamuoyunda dolaşan iddialar var" diyerek şöyle konuştu:

"Çelikhan ilçesinin kış aylarında yolları, kar yağışı nedeniyle günlerce kapalı kalmaktadır. Çelikhan'da adliyenin olmaması durumunda halkımız çok büyük mağduriyetlerle karşılaşacaktır. Adliyenin kapatılması Çelikhan'ın hukuk ile yönetilmesinden çıkıp kanunlarla yönetilmesi anlamına gelmektedir. Bu durumun yaşanmaması için AK Parti ilçe yönetimi olarak, AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Ahmet Aydın başta olmak üzere ilimiz milletvekillerine durumu izah ettik. İlçemizde adliyenin kapatılmaması gerekiyor, bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çelikhan Adliyesi'nin Kapatılacağı İddialarına Siyasi Partilerden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement