Çaycuma'da Yeni Satranç Antrenörlerine Diplomaları Verildi - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'da Yeni Satranç Antrenörlerine Diplomaları Verildi

Çaycuma\'da Yeni Satranç Antrenörlerine Diplomaları Verildi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, genç kuşaklara hocalık edecek yeni antrenörlere diplomaları verildi.

19.09.2012 11:00

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, genç kuşaklara hocalık edecek yeni antrenörlere diplomaları verildi.

Çaycuma ilçesinde, genç kuşaklara hocalık edecek yeni antrenörlere diplomaları verildi. Satranç Federasyonu Çaycuma İlçe Temsilcisi Zeynel Bakıcı, genç kuşaklara hocalık edecek yeni antrenörlere diplomalarını verdi. Çaycuma'da düzenlenen birinci Kademe Yardımcı Antrenör Kursuna katılarak sınavda başarılı olan öğretmenler belgelerini Satranç İlçe Temsilcisi Zeynel Bakıcı'dan aldı.

Aldıkları belgelerle okullarında verecekleri satranç dersleriyle öğrenci yetiştirecek olan öğretmenlerden Fatih Eroğlu, "Satranç 7'den 70'e hitap eden bir spor. Kazanımları çok fazla; sistematik düşünmeyi, eleştiri ve özeleştiriyi, hesap yapmayı, risk almayı, neden sonuç ilişkisi kurmayı, olayları önceden görebilmeyi öğretir ve ayrıca sosyalleşmeyi ve kaliteli zaman geçirmeyi sağlar. Böylesine faydaları olan bir alanda öğrenci yetiştireceğim için memnunum" dedi. Aydın Özyurt ise, "Satranç herkesin yapabileceği bir spor. Yararlarını Fatih öğretmen saydı, yinelemeye gerek yok, ancak şunu söyleyebilirim; satranç kişinin kendini tanıması için eşsiz bir araç. Bunun bir parçası olmaktan mutluyum" dedi.

Satranç İlçe Temsilcisi Zeynel Bakıcı ise yaptığı değerlendirmede, "Satranç sadece bir spor değil, taşıdıkları özellikler bakımından aynı zamanda bilim ve sanattır da! Bunun yanında yaş ve cinsiyet farkı gözetmeksizin herkesin herkesle oynayabileceği bir oyun. Satranççının oyunlarına bakarak kişilik analizi yapmak mümkündür, çünkü oyuncu kişiliğine uygun hamleler seçer. Eski dünya şampiyonu Garry Kasparov 'Bu oyunun beni en çok çeken yanı kişilerin savaşmasıdır' demiştir. Antrenörlük kursuna Çaycuma'dan 40 öğretmen katıldı. Bu öğretmenlerimiz aldıkları bu belgelerin hakkını vererek öğrenci yetiştirirlerse Çaycuma satrançta ciddi bir atılım yaparak ilde ve Türkiye çapında adını duyurabilir" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma'da Yeni Satranç Antrenörlerine Diplomaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement