Çay'da Halk Eğitim Sergisi - Son Dakika
Yerel

Çay'da Halk Eğitim Sergisi

Çay\'da Halk Eğitim Sergisi

Afyonkarahisar'ın Çay İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde eğitim gören kursiyerlerin 2012-2013 eğitim öğretim yılında yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerden oluşan sergi büyük ilgi gördü.

21.05.2013 16:21

Afyonkarahisar'ın Çay İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde eğitim gören kursiyerlerin 2012-2013 eğitim öğretim yılında yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerden oluşan sergi büyük ilgi gördü.

Çay Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından organize edilen sergi açılış kurdelesini Çay İlçe Kaymakamı Hayatı Taşdan, Garnizon Komutanı J.Üsteğmen. Ferit Kahriman ve Belediye Başkanı Ali Yakut birlikte yaptılar. Açılan sergi hakkında katılımcılara bilgiler veren Çay Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Sakarya 1 yıl boyunca kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği eserleri sergilemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Halk Eğitim Merkezini örgün eğitimin dışında kalmış bireyler için dünyaya açılan yeni bir pencere olduğunu kaydeden Sakarya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2012-2013 Eğitim öğretim yılında 120 modülde kurs açılmış olup, bin 269 kadın, 908 erkek olmak üzere toplam 2 bin 177 kursiyerin kaydı yapılmıştır. Bin 120 kursiyer, kursları başarı ile bitirerek belgelerini almışlardır. Yaz boyunca, yaşlı hasta refakatçisi, hızlı klavye kullanma, yaz futbol okulu, bilgisayar, el sanatları, okuma yazma, satranç ve doğalgaz tesisatçılığı kurslarımız devam edecektir."

İlçe Kaymakamı Hayatı Taşdan ise yaptığı konuşmada, "Halk eğitimi merkezleri, gönüllülüğe bağlı olarak her yaştaki insanların ilgi, yetenek ve beklentileri doğrultusunda mesleki ve teknik, sosyal ve kültürel amaçlı kurslar düzenlenmektedir. Hayat boyu öğrenmede eğitim merkezi olan halk eğitim merkezleri beşikten mezara kadar eğitim ilkesiyle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm insanlara hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiş eğitim kurumlarıdır. Tüm eğitimcileri ve kursiyerleri kutluyorum" dedi.

Bir yıl boyunca emek verilerek yapılan eserlerin görücüye çıktığı sergi büyük il görürken, açılışın ardından 2012-2013 eğitim öğretim yılını başarı ile bitiren kursiyerlere belgeleri verildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çay'da Halk Eğitim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement