Çankaya'da Bayram Öncesi Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Yerel

Çankaya'da Bayram Öncesi Toplu Sözleşme Sevinci

Çankaya\'da Bayram Öncesi Toplu Sözleşme Sevinci

Çankaya Belediyesi iştiraki olan Çankaya Belde A.Ş.ile DİSK Genel İş Ankara 1.No'lu Şubesi arasında görüşmeleri sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi'nde imzalar atıldı.

06.08.2013 11:53

Çankaya Belediyesi iştiraki olan Çankaya Belde A.Ş. ile DİSK Genel İş Ankara 1. No'lu Şubesi arasında görüşmeleri sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi'nde imzalar atıldı. Toplu İş Sözleşmesi, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel İş Yönetim Kurulu Üyesi ve Örgütlenme Daire Başkanı Çetin Çalışkan, DİSK Genel İş Yönetim Kurulu Üyesi ve Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, DİSK Genel İş Ankara 1. No'lu Şube Başkanı Ozan Doğan, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Funda Erkal, Çankaya Belde A.Ş. Genel Müdürü Serdar Karaduman'ın katıldığı son görüşmede imza altına alındı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ekonomik ve sosyal haklar açısından önemli kazanımların imza altına alındığı Toplu İş Sözleşmesi'nin Çankaya'da bağıtlanan diğer sözleşmeler gibi Türkiye'ye örnek olacağını ifade etti. Çankaya Belediye Başkanı Tanık, Çankaya Belde A.Ş.'nin 784 çalışanının 546'sının kadınlardan oluştuğu, ayrıca 30'u aşkın engelli çalışan olduğu gerçeğinden hareketle yeni toplu iş sözleşmesinin örnek teşkil edecek haklarla donatıldığını ve yeni mevzuata uygun iş sağlığı, güvenliği ve sürekliliğinin de metne girdiğini belirtti.

Hamileliğinin 10. haftasından itibaren durumunu belgeleyen kadın işçiler yasal doğum iznine dek günde 6 saat çalışırken, ayrıca tüm kadın işçiler sendikal bir hak olarak ayda 1 gün sosyal izin kullanabilecekler.

Taraflar arasında 33 aylık imzalanan ve 1 Nisan 2013'ten 1 Ocak 2015'e dek geçerli olacak sözleşme, dönem başında yapılmış yüzde 7'lik artışa ilaveten yılbaşına dek yüzde 5'lik bir artış öngörürken, ikinci yıl yine yüzde 12'lik bir artışı öngörerek her iki yılbaşında da yüzde 12'şer zammı kesinleştirdi ve ayrıca doğum, ölüm, afet, evlilik, gıda, yakacak, çocuk, eğitim, engelli çocuk destek yardımları, ikramiye ve yıllık izinlerde de artış getirdi. Mesai saatlerinin yeniden belirlendiği sözleşme kapsamında Kadın Süpürge İşçileri olarak bilinen kadın çalışanların haftalık çalışması süresi 6 günden 5 güne indirilirken, fazla mesai ücretleri düzenlenmiş oldu.

Bayram öncesi çalışanlar arasında sevinçle karşılanan Toplu İş Sözleşmesi, 16 Ağustos 2013 Cuma günü Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Spor ve Sosyal Tesisleri'nde çalışanlar ve ailelerinin katılacağı bir şenlikle kutlanacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya'da Bayram Öncesi Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement