Canik'ten Ortak Akıl Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Canik'ten Ortak Akıl Toplantısı

Canik\'ten Ortak Akıl Toplantısı

Canik Belediyesi, 2019 ve 2023 hedefleri doğrultusunda ilçeyi geleceğe ortak akılla taşıyor.

05.02.2015 17:13

Canik Belediyesi, 2019 ve 2023 hedefleri doğrultusunda ilçeyi geleceğe ortak akılla taşıyor. Belediyede düzenlenen ortak akıl toplantısında muhtarlar ve mahalle önderleri ile fikir alışverişinde bulunuldu.

Şehri 2023 hedeflerine ilçenin dinamikleri ile birlikte ulaştırmayı hedefleyen Canik Belediyesi tarafından muhtarlara ve mahalle önderlerine yönelik "ortak akıl" toplantısı düzenlendi. Belediye Meclis Salonu'nda Başkan Yardımcısı Alican Usta başkanlığında düzenlenen toplantıda karşılıklı fikir alış verişinde bulunulurken, muhtarlar ve mahalle önderlerinin talep, öneri ve istekleri ile ilgili istişare yapıldı.

Toplantının yeni fikirlerin ortaya çıkmasına katkı sağladığına işaret eden Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Ortak Akıl Toplantısı, ortak görüş oluşturmayı, sorunlara ortak çözüm bulmayı, daha iyiye ulaşmak, gelişmek için neler yapılması gerektiğini belirlemeyi ve ortak hedefler seçmeyi sağlayan bir çalışmamızdır. Ortak akıl üzerine yaptığımız çalışmalar bizim bundan sonra yapacağımız faaliyetlerde yol gösterici olacaktır. Gelecek adına yeni ufuklar belirlemek için muhtarlarımız ve mahalle önderlerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantı bize önemli fikirler verdi" dedi.

Toplantının son bölümünde Başkan Yardımcısı İrfan Göz ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, katılımcıların sorularını yanıtladı.

CANİK MODEL OLUYOR

Öte yandan, Rize Belediyesi'nden gelen bir heyet, yapacakları çalışmalara model oluşturması amacıyla Canik Belediyesi'ni inceledi. Ay-yıldızlı görünümünün yanı sıra içerisinde bulunan Elektronik Belge Yönetim Sistemi, Arşiv Sistemi gibi teknolojik yapısının yanı sıra Akademik Belediyecilik Birimi, Proje Geliştirme Birimi, Aile Birimi, Hukuk Birimi, Engelli Koordinasyon Birimi gibi hiç bir belediyede olmayan birimlerin de bulunduğu Canik Belediyesi, diğer belediyelerin de dikkatini çekiyor. Canik Belediyesi'ni ziyaret eden Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Zekeriya Tüfekçi ve beraberindeki belediye görevlileri, belediyeyi inceledi.

Canik Belediyesi Başkan Yardımcıları Alican Usta ve Mustafa Erbay ile görüşen Rize heyeti, inceledikleri belediye binasına hayran kaldı. Belediyenin birimleri ve teknolojik sistemleri hakkında bilgi alan Tüfekçi, Rize Belediyesi olarak yapacakları çalışmalarda model oluşturması açısından Canik Belediyesi'ni incelediklerini söyledi. Canik Belediyesi'nin son derece modern bir hizmet binasına sahip olduğuna işaret eden Tüfekçi, özellikle teknolojik alt yapısının ve hiç bir yerde olmayan birimlerin dikkatlerini çektiğini belirtti.

Canik Belediyesi hakkında misafirlerine bilgi veren Usta da, "Canik Belediyesi, 21. yüzyılda halkımıza en iyi hizmeti vermek için bütün fiziki ve teknolojik altyapısıyla donanımlı bir belediyedir. Belediyemizin sahip olduğu donanımsal özellikler Karadeniz'de hiç bir belediyede yoktur. Belediyemizin örnek alınması bizleri mutlu ettiği kadar, yapacağımız çalışmalar için de teşvik etmektedir" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Canik'ten Ortak Akıl Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement