Çanakkale Bizlerin Gerçek Adresidir - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Bizlerin Gerçek Adresidir

Çanakkale Bizlerin Gerçek Adresidir

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale Kıyameti konulu konferans düzenlendi.

26.03.2013 10:52

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale Kıyameti konulu konferans düzenlendi.

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen programa Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, Çerkezköy ve Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, İlçe, Belde Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ yaptı. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde üzerlerine düşen görevi yapmak için bu programı düzenlediklerini belirten Demirbağ, "Çanakkale yaklaşık 250 bin civarında Türk evladının kıyameti oldu. Şehitlerimizi sadece 18 Mart'ta değil, her nefeste her an anmak durumundayız. 200'ü gençlerden oluşan 250 kişilik bir grubu Çanakkale ziyaretine gönderdik. Çanakkale'yi görmeleri gerektiğini düşündük. Çok önemli bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde, herkesin Çanakkale'yi görmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Bu ülkede, birlik beraberlik içinde, kardeşçe yaşamanın en önemli kanıtı ve en güzel göstergesinin Çanakkale'de yattığını ifade eden Demirbağ, "Mardinlisi, Diyarbakırlısı, Trabzonlusu, Tekirdağlısı, İzmirlisi koyun koyuna, bu ülkenin birlik beraberliği, bağımsızlığı için, bu bayrağın ilelebet dalgalanması, ezanın susmaması için canlarını verdiler. Biz de atalarımızın kemiklerini sızlatmamak için birlik beraberlik içinde yaşamak zorundayız. Bu ülkeye bir şey olursa sığınacak başka bir yerimiz yok" diye konuştu.

Alaettin Demirbağ'ın konuşmasının ardından program Çanakkale Zaferiyle ilgili slayt sunumuyla devam etti. Slayt sunumunun ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu üyesi İrfan Ak'ın 5 yaşındaki oğlu Emirhan Ak, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okurken, konuklardan da büyük alkış aldı. Emirhan Ak'ın babası İrfan Ak ile annesi Nermin Ak sahneye davet edilirken, Anne Nermin Ak'a emeklerinden dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce kendisine teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Programın devamında sahneye gelen Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Mehmet Akif Ersoy'un Birlik şiirinden söylediği dizlerle konuşmasına başlayarak, "Bu millet yıkılmaz. Düştüğü yerde kalkmasını bilen bir millet yıkılmaz. İstikrarlı bir şekilde hedefe giden millet yıkılmaz. İsrail tarihinde özür dilememiş bir millettir. Türkiye Cumhuriyeti, İsrail'e bunu tarihinde ilk kez yaptırdı. Bu olayın Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası'na denk gelmesi de ne kadar ilginçtir. Şehitlerin ruhaniyeti bu topraklarda kıyamete kadar tecelli edecek, şehitler bu memleketin tapusu olarak kalacak" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyada en fazla şehit veren ülkelerin başında geldiğini dile getiren Bahadıroğlu, "Demek ki bulunduğumuz toprakları en çok hak eden milletiz. Bu toprakların bedelini Dandanakan'dan beri ödüyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın bedeli vardır. Böyle topraklarda yaşayınca herkesin gözü üzerinizde olur. Asala biter PKK başlar. Ama bir yerden sonra bir inisiyatif ortaya çıkar ve 'Ölmek, öldürmek artık yetti. Barış olsun, kardeşlik olsun' der. Türkiye'ye 40 yıldır beklediğimiz bir kardeşlik ortamı gelmeye başlıyor. Bu çok anlamlıdır. Bir sürü iktidar geldi geçti olmadı. Şimdi oluyorsa, biraz çabalamak, konuyu anlamak, olayları tahlil etmek, üzerine gitmek gerekir." dedi.

Bahadıroğlu, 'Anneler hala evlatlarını bayrağa sarılı tabuttan alıp toprağa veriyorsa, Çanakkale Şehitleri'ni ve şehitlerini anmanın büyük bir anlamı var' diyerek "Bu coğrafyada bin yıldır yaşayan herkesin bu gün de birlik beraberlik içinde yaşaması gerekiyor. Çanakkale niye önemli, İstiklal Savaşı'na moral verdiği için, düştüğü zaman kalkmayı bilen bir millet olduğumuzu temsil ettiği için, birlik beraberliğin adresi olduğu için önemli. Çanakkale bu yüzden bu milletin gerçek adresidir. Aynı amaçlar uğruna savaşıp, aynı mezarda koyun koyuna yatanların adresidir" diye konuştu.

26.03.2013 10: 32: 15

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Bizlerin Gerçek Adresidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement