Can Melek, Engellisi ile Buluşmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Can Melek, Engellisi ile Buluşmaya Devam Ediyor

Can Melek, Engellisi ile Buluşmaya Devam Ediyor

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Dayanışma ve Kaynaşma çayında, engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi.

17.03.2014 12:26  Güncelleme: 12:36

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Dayanışma ve Kaynaşma çayında, engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi.

Muğla Öğretmen Evinde düzenlenen etkinliğe, engelliler ve engelli ailelerinin yanı sıra Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi, Muğla Engelliler Derneği başkanı, Can melek kısa filminin yönetmeni Eray Dedik, Muğla Yabancılar Derneği başkanı ve yönetimi, Muğla Beyazay derneği başkanı, Muğla Akparti parti kadın kolları, Menteşe AK Parti Belediye başkan adayı ve MHP belediye başkan adayı katıldı. Canlı müzik eşliğinde doyumsuz bir eğlence yaşayan engelliler, gönüllerince bir gün geçirdiler.

Etkinliğin açılış konuşmasını Muğla Zihinsel Engelliler Derneği adına Eda Karaca yaptı. Engellilerin bir toplumun aynası olduğunu belirten Karaca "Engelli olmak öğrenmeye ve üretmeye engel değildir. Bunu prensip haline getiren derneğimiz yıllardır zihinsel engelli çocuklarımızın eğitimi, öğretimi ve sosyal hayata dahil edilmeleri konusunda çalışmaları canla başa sürdürmektedir. Unutmamak gerek ki en büyük engel sevgisizliktir" dedi.

Etkinlikte, Muğla Yabancılar Derneği'nin Can Melek projesi kapsamında hazırlanan ve tüm Muğla'da zihinsel engelli bireylere dağıtımı yapılan Akıllı Can Melek bileklikler damgasını vurdu. Muğla yabancılar derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu tüm Muğla genelindeki zihinsel engelli vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını ve can melek bilekliklerini ücretsiz dağıttıklarını belirterek, "Bu etkinliği duyunca dernek yöneticileri ile konuşup Can melek bileklikleri zihinsel engellilere ve aileleri ile paylaşmak istedik. Etkinliği düzenleyen ve bugün bizim aramızda olan özel insanları ve onların aşlelerini elbette dernek yöneticilerini gönülden kutluyorum. Bizler, engellilerimiz artık kaybolmasın, aileler korkmasın istiyoruz. Bütün çabamız bunun için" diye konuştu.

Karanfiloğlu, Can Melek Projesine destek veren ve her etkinlikte bulunmaya çalışan Muğla Valisi Hakan Güvençer'e de özel olarak teşekkür etti.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, "Burada özel arkadaşlarım yanında Vali olarak bulunmuyoruz. Beni Mustafa olarak çağırmalarını istiyorum. Böyle bir etkinlikte bulunmak beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Birlikte vakit geçirmek ve birlikte eğlenmek her şeye değer. Muğla Yabancılar Derneği, çok önemli sosyal bir açığı kapatmaya çalışarak takdire şayan bir sorumluluk örneği sergiliyor. Şimdilik Muğla ve ilçelerinde dağıtımı yapılan çok yakında üniversitenin de çipli bileklik çalışmasıyla bir Türkiye ve dünya projesi olma yönünde ilerleyeceği aşikar olan bu proje için teşekkür ediyor, bu etkinliğe emeği geçen tüm kişileri ve sivil toplum örgütlerini yürekten kutluyorum" dedi.

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği'nin düzenlediği toplantı daha sonra Vali Güvençer ve dernek yöneticilerinin yaklaşık 100 engelli vatandaşa Can melek bileklikleri takmasıyla devam etti. Engelli çocukların ve ailelerin mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Etkinlik çocuklar ve ailelerinin söylediği şarkılarla devam etti. Muğla harmandalı oynayan ve halay çeken engelli çocuklar daha sonra birçok hayırsever işyerinin katkılarıyla organize edilen çekilişe katıldı. Çeşitli hediyeler çekilişle sahiplerini buldu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Can Melek, Engellisi ile Buluşmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement