Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Samsun'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri başladı.

01.10.2013 18:08

Samsun'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri başladı.

Samsun İl Müftülüğü tarafından İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapılan etkinlikler saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, burada yaptığı konuşmada, din görevlilerinin halkı aydınlatan ve ibadet noktasında onlara liderlik yapan önemli kamu çalışanları olduğunu belirtti.

Din görevlilerinin görevlerini yerine getirirken çalışmalarını büyük bir hassasiyetle yerine getireceklerine inancının tam olduğunu ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Samsun'da çok önemli ahşap camilerimiz var. Samsun'da kültürel ve inanç anlamında değerlerimizin farkına varınca bunların üzerinde çalışma yapmak için ilgili arkadaşlarımızla tartışmaya başladık. Yaptığımız çalışmalarda ahşap camilerimizin sayısı 105, tescil ettiğimiz cami sayısıda 60'ı aştı. Bunlardan tescil edilebilir, kültürel değerleri olanları mutlaka tescil ettirmek ve koruma altına almak için bütün gayretimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1200'lü yıllardan itibaren yapılmış camilerimiz hala ayakta. Bunları korumak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak bizim görev ve sorumluluğumuz. Bunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bu camilerimizin korunması ve geliştirilmesi adına birçok kurumla işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk ise  göreve yeni başlayan imamlara camiye gelmeyenlerin imamı olmaları gerektiğini söylediğini vurgulayarak, "Samsun'un müftüsü de, Samsun'un ilçe müftüleri de, Samsun'un bütün imamları da, aynı zamanda bütün evlerin imamı, sokaktaki çocukların imamı, kahvehanelerin imamı, spor tesislerinin imamı, meyhanelerin de imamı olduğu zaman bu toplumun nasıl yüceldiğini hep birlikte göreceğiz. Biz buna talibiz. Biz herkesin imamıyız. Sadece camiye gelenlerin imamı değiliz" dedi.

Etkinlikler kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Din Eğitimi Daire Başkanı Şükrü Öztürk, emekli il müftüleri Raif Korkmaz, İsmail Cömert ve İbrahim Acar'ın konuşmacı olarak katıldığı panel düzenlendi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement