Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Ztso'dan İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri - Son Dakika
Yerel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Ztso'dan İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Ztso\'dan İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri

Zonguldak'ta iş sağlığı ve güvenliği semineri düzenlendi.

04.04.2013 18:18

Zonguldak'ta iş sağlığı ve güvenliği semineri düzenlendi.

Zonguldak Dedeman Otel'de düzenlenen seminere Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TKK'Genel'Müdürü Burhan İnan, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir ile yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, dernek başkanları, iş yeri sahipleri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 2012 yılında hayata geçen İş Sağlığı Güvenliği Kanunu'nun yürürlüğünün bir süreliğine ertelendiğine dikkat çeken Özer, "Bu çerçevede bir geniş dönemi bir hazırlık dönemi bir hazırlık fırsatı verilsin diye 6 ay kadar bir geçiş süresi tanındı. Nihayet 30 Aralık 2012 tarihi itibari ile 2-3 maddesi hariç yürürlüğe girdi. Ertelenen maddeleri iş sağlığı güvenliği profesyonellerin çalıştırılması ve bir yenilik olarak kanun ile getirilen 1 ile 9 arasında çalışanı olan iş yerlerinin iş sağlığı güvenliği hizmetlerinin devlet eli ile karşılanması kamunun üstlenmesi maddesiydi. Bunun haricindeki bütün maddeler yürürlüğe girdi. İş sağlığı güvenliği çok yabancı olduğumuz bir tanım değil aslında, iş sağlığı güvenliği kavramının bakanın doğduğu yer Zonguldak. İş Sağlığı güvenliği olmazsa olmaz konuma geldi. Türkiye iş sağlığı güvenliğini konuşur haline geldi. Kanunun zoru ile de olsa birbirimizden etkilenmemiz konusunda da olsa bu işin yükümlülüğüne vakıf olmamızdan dolayı da olsa bütün yollar aynı noktaya çıkıyor iş sağlığı güvenliği önemlidir" diye konuştu.

Konuşmasında iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çeken Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de şöyle dedi:

"Gerçekten iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda Sayın Genel Müdürümüzün de söylediği gibi Zonguldak bunun anavatanıdır. Allah bu güzel madenleri ilimize bahşetmiş, bizde bunu kullanmak üzere hayata geçirmişiz ve bunu halen daha devam ettiriyoruz. İnşallah şunu yıllar daha da bu madenler çalışmaya devam edecektir. Bu konuda özellikle iş güvenliği ve iş sağlığı bu iş yerlerinde çok önemlidir. Hayat her alanda bir değer ve anlamdır. Bunun parayla ölçülecek hiçbir yanı zaten olamaz. İşveren işadamı işçi tüccar kim ne iş yapıyorsa ilk önce çalışanının iş güvenliğini ve iş sağlığını bir defa ön plana çıkartmak zorundadır. Ancak gelişen şartlar içerisinde teknolojide çok iyi yakalamamız gerekiyor. Bu kadar gelişen teknolojide iş güvenliğini ve insan hayatını düşünmemek asla söz konusu olamaz."

Bu tür etkinliklerin arttırılması için daha değişik toplantılar da yapacaklarını bildiren ZTSO Başkanı Salih Demir, "Ticaret ve Sanayi Odası böylesine toplantılar yapmak istiyor ama daha önceki yıllarda harcadığımız parayı sıkıntı etmeden harcıyoruz ancak kimse gelmiyordu. Bugün yüksek bir katılım gerçekleşti bu beni ziyadesi ile memnun etti. Buradan bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Teşekkür etmemin sebebi şu bu kalabalık bizi kamçılıyor. Bundan sonra ki katılımlarda da böyle katılımlar olacağını düşünerek daha değişik toplantılar da yapacağız. Bundan sonraki toplantılar böylesine kalabalık olursa ondan sonraki toplantıları da daha bir azimle gideceğimize inanıyorum" dedi.

Seminerde, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı

Serkan Hacıosmanoğlu, Mühendis Coşkun Demirci ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcısı Ferdi Karakaya tarafından iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgiler aktardı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Ztso'dan İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement