Büyükşehir, Geleceğin Mühendislerine Rehber Oluyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir, Geleceğin Mühendislerine Rehber Oluyor

Büyükşehir, Geleceğin Mühendislerine Rehber Oluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğrencilerine rehber oldu.

09.05.2014 11:19

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğrencilerine rehber oldu.

Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi öğrencilerine rehber oldu. Öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü'nün proje ve çalışmalarıyla CBS farkındalığı hakkında bilinçlendirildi. BUSKİ toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlileri katıldı. Doç. Dr. Tülin Akkaya Aslan'ın da öğrencilerle birlikte izlediği toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü'nün yaptığı projeler ve bilişim teknolojilerinin yönetime etkileri ele alındı. Öğrenciler, Türkiye'de yürütülen CBS uygulamalarının ana veri kaynağı olan Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 19 yıldır faal olarak kullandığı CBS teknolojileri hakkında detaylı bilgi sahibi oldu.

Toplantıda, Türkiye'de CBS teknolojilerini ilk kullanan belediye olan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin bütün verilerinin CBS teknolojilerine uygun olarak tutulduğu, buna göre projeler üretildiği vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Necla Yörüklü, toplantının açılış konuşmasında, katılımcılara bilişim teknolojilerinin oluşturduğu fırsatlardan bahsederek CBS uygulamalarının önemine işaret etti. Yörüklü, CBS algısının ve değerinin iş hayatının her alanında karşılarına çıkacağını belirtti.

Biyosistem mühendisi olacak öğrencilerin CBS teknolojilerinden yararlanarak birçok konuda kararlar ve projeler üretebileceklerine dikkat çeken Yörüklü, mutlaka CBS teknolojileriyle çalışmaları, araştırma ve geliştirme yapmaları konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir, Geleceğin Mühendislerine Rehber Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement