Büyük Taarruzun 90. Yılında Uluslar Arası Milli Mücadele ve Zafer Yolu Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Büyük Taarruzun 90. Yılında Uluslar Arası Milli Mücadele ve Zafer Yolu Sempozyumu Sona Erdi

Büyük Taarruzun 90. Yılında Uluslar Arası Milli Mücadele ve Zafer Yolu Sempozyumu Sona Erdi

Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Büyük Taarruzun 90.Yılında Uluslararası Milli Mücadele ve Zafer Yolu Sempozyumu" sona erdi.

06.10.2012 12:30

Uşak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Büyük Taarruzun 90. Yılında Uluslararası Milli Mücadele ve Zafer Yolu Sempozyumu" sona erdi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde düzenlenen kapanış oturuma; Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, T.C. Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Vekili Zeki Eraslan ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kenan Olgun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Adil Karaman, akademisyenler ve davetliler katıldı. Kapanış oturumunda; Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu, Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan, Prof. Dr. Sadık Sarısaman, Prof. Dr. Neşe Özen ve Doç. Dr. Sadiye Tutsak yaptıkları sunumlarla sempozyumu değerlendirdiler. Kapanış ve değerlendirme oturumunda ayrıca sempozyumun hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçenlere plaket verildi.

Büyük Taarruzun 90. Yılında Uluslararası Milli Mücadele ve Zafer Yolu Sempozyumu'nun ikinci gününde sempozyum etkinlikleri kapsamında ata sporlarımızdan olan cirit oyunu, üçüncü ve son günü ise sempozyum katılımcılarına yönelik gezi programı düzenlendi. Gezi çerçevesinde Afyon'da bulunan Büyük Taarruz Şehitliği ve Uşak'ın Banaz İlçesi'nde bulunan Büyükoturak Beldesi ile Uşak'ın tarihi ve turistik yerleri ziyaret edildi.

Büyük Taarruzun 90. Yılında Uluslararası Milli Mücadele ve Zafer Yolu Sempozyumu'nda sunulan 68 bildiri ise kitaplaştırılacak. Kapanış töreninde konuşan Rektör Sait Çelik, sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayanlara ve sunum yapan akademisyenleri teşekkür etti. Rektör Çelik, bu tür organizasyonlara üniversite olarak ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyük Taarruzun 90. Yılında Uluslar Arası Milli Mücadele ve Zafer Yolu Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement