BURULAŞ, Otobüs Filonosundaki Güvenliği Artırdı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

BURULAŞ, Otobüs Filonosundaki Güvenliği Artırdı

BURULAŞ, Otobüs Filonosundaki Güvenliği Artırdı
02.12.2025 11:05  Güncelleme: 11:09

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin BURULAŞ iştiraki, şehir içi otobüslerde kapı çevresindeki kör noktaları ortadan kaldırmak için yeni kapı kamera sistemini devreye aldı. Bu uygulama sayesinde yolcu iniş-biniş süreçleri daha güvenli hale getiriliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ, şehir içi otobüs filosundaki mevcut kamera sistemini daha da geliştirdi. Bu kapsamda kapı çevresindeki kör noktaları ortadan kaldırmak amacıyla yeni kapı kamerası uygulaması hayata geçirildi.

Bursa'da toplu taşıma hizmetlerinin güvenliğini ve konforunu yükseltmeye yönelik çalışmalarını kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda bir yeniliği daha devreye aldı. Her gün toplu taşıma araçlarında yüz binlerce vatandaşı taşıyan BURULAŞ, araçlarda mevcut güvenlik donanımına ek olarak kapı kameraları konumlandırdı. Böylece kapı bölgelerinde sürücünün doğrudan göremediği alanların güvenli şekilde takip edilebilmesi sağlanmış oldu.

İlave kamera sistemi sayesinde özellikle yolcu iniş-biniş süreçlerinde oluşabilecek kör noktalar ortadan kaldırılmış oldu. Sürücülerin kapı çevresindeki hareketleri daha net şekilde takip etmesi de sağlandı. Böylece yolcuların kapı arasında sıkışma riski önemli ölçüde azaltılırken çocukların, yaşlıların ve engelli bireylerin güvenle hareket etmeleri etkin biçimde izlenebiliyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BURULAŞ, Otobüs Filonosundaki Güvenliği Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement