Bursagaz'dan Çevre Konulu Bilgi Yarışması - Son Dakika
Yerel

Bursagaz'dan Çevre Konulu Bilgi Yarışması

Bursagaz\'dan Çevre Konulu Bilgi Yarışması

EWE AG'nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz, öğrencilere çevre şuuru aşılamaya devam ediyor.

14.03.2013 13:19

EWE AG'nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz, öğrencilere çevre şuuru aşılamaya devam ediyor.

Düzenlediği liseler arası çevre konulu bilgi yarışması ile çevre şuuru oluşmasına katkı sağlamayı hedefleyen Bursagaz, bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın startını Kestel'de verdi. Kestel Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya Hasan Çoşkun Lisesi, Hasan Aslanoba Endüstri Meslek Lisesi ile Bursa Çimento Fabrikası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi katıldı. Okulların kıyasıya mücadele ettiği ön eleme turunun sonucunda Bursa Çimento Fabrikası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci olarak Mayıs ayında yapılacak olan finale katılmaya hak kazandı.

Kestel İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şemsi İşleyen, kurumların da insanlar gibi sosyal bir varlık olduklarını, içinde bulundukları toplumla sürekli iletişimde bulunmalarının başarılı adımlar atmalarını sağladığının altını çizerek, "İnsanın olduğu her yerde çevre kirliliği vardır. İnsanlar önce çevreyi kirletiyor, sonra da nasıl temizleyebiliriz diye çözüm arıyor. Böyle önemli bir konuda yarışmalar düzenlenmesi, toplumun duyarlılığının arttırılması açısından çok önemli. Bursagaz gibi kurumlar da bu tarz yarışma ve paneller düzenleyerek toplumun diğer katmanlarına da örnek oluyorlar" dedi.

Doğalgazın önemine de değinen İşleyen, doğalgazla birlikte özellikle büyük şehirlerdeki kirliliğin önlendiğini vurgulayarak yarışmaya katılan öğrencilere başarılar diledi.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, Bursagaz olarak 'mavi bir gökyüzü, yeşil bir Bursa için' sloganını benimsediklerini ve bu doğrultuda hareket ettiklerini kaydetti. Tola, "Ortak yaşama alanı olan çevreyi koruma hususunda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Yaşadığımız dünyayı gelecek nesillere daha temiz bırakabilmek adına gerçekleştirdiğimiz her projede ve tüm iş adımlarımızda çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden hareket etmeyi gaye edindik. Yeni neslin de bu bilinçle hareket etmesini sağlamanın yolunun eğitimden geçtiğinin farkındayız. Bu noktada gençlerimize, eğitimcilerimize, spora, sağlığa, eğitime ve çevreye pozitif ayrımcılıkla yaklaşıyoruz. Gençlerimizi teşvik edici yarışmalar düzenliyoruz" diye konuştu.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen yarışmanın ara eleme turları Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel, Mudanya ve Gemlik ilçelerinde yapılacak. İlçelerde yapılan ara elemeler sonucu birinci olan 7 okul Mayıs ayında düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanacak.  Final yarışı sonucunda 1'nci olan takıma 3 bin TL, 2'nci olan takıma bin 500 TL, 3'üncü olan takıma 750 TL ödül verilecek. Ayrıca ilk üçe giren okullara da yazıcı hediye edilecek.

(MŞ)

14.03.2013 12: 59: 57

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursagaz'dan Çevre Konulu Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement