Bursa'da Üretilen Concept V1 Cenevre Fuarının Gözdesi - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Üretilen Concept V1 Cenevre Fuarının Gözdesi

Bursa\'da Üretilen Concept V1 Cenevre Fuarının Gözdesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk kez dünya vitrinine çıkan Karsan'ın New York taksi ihalesi için geliştirdiği V1 konseptinin seri üretime hazır halini Cenevre'deki fuarda inceledi.

08.03.2012 11:57

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk kez dünya vitrinine çıkan Karsan'ın New York taksi ihalesi için geliştirdiği V1 konseptinin seri üretime hazır halini Cenevre'deki fuarda inceledi. Bursa'da üretilen araç, Cenevre fuarının da gözdesi oldu.

Tasarımından, yürüyen aksamına kadar yüzde 100 Türk mühendislerinin geliştirdiği araç, yurtdışında bir fuarda sergilenen ilk Türk markası oldu. Hem binek hem de taksi versiyonu sergilenen araç büyük ilgi görürken, 'yerli marka' konusuna büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karsan'ı Cenevre'de yalnız bırakmadı. Başkan Altepe Cenevre'de Karsan standını ziyaret etti. Başkan Altepe, Türk mühendislerinin tüm dünyaya güzel bir mesaj verdiğini belirterek, "Türkiye ilk defa tasarımı kendine ait bir ürünü ortaya koyuyor. İyi ki New York taksi ihalesi yapıldı. Yoksa böyle bir araç ortaya çıkmayacaktı. İnan Kıraç, Jan ve Claude Nahum'u tebrik ediyorum, en büyük fuarda 'Ben de varım' dediler" dedi.

Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ve Karsan Murahhas Azası Jan Nahum ile sohbet eden Başkan Altepe, aracın teknik özellikleri hakkında bilgi aldı. Sürücü koltuğuna oturup, aracın teknik donanımları ve konforunu da inceleyen Başkan Altepe, bu aracın Türk mühendisliğinin geldiği noktayı gözler önüne serdiğini kaydetti. Bursa'nın kendi markalarını üreten bir kent olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, "İşte Karsan örneği karşımızda. Yüzde 100 Türk mühendislerinin geliştirdiği araca yabancıların gösterdiği ilgiyi görüyoruz. Bunun yanında yine Bursalı bir firmamızın Büyükşehir Belediyesi danışmanlığında üretimini tamamlandığı yerli tramvayımız önümüzdeki günlerde görücüye çıkıyor. Tüm bu çalışmalar artık Türk firmalarının tedarikçi olmanın ötesinde kendi markalarını üretme gücüne ulaştığını gösteriyor" dedi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığında Bursa'da üretilen ilk yerli tramvayın da İstanbul'da düzenlenen Eurasia Rail 2012 Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nda görücüye çıktığını da sözlerine ekledi.

Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, böyle önemli bir günde kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Altepe'ye günün anısına bir teşekkür plaketi verdi.

(SA-İHS

08.03.2012 11: 37 TSİ

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da Üretilen Concept V1 Cenevre Fuarının Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement