Burhaniye'de Deve ile Sünnet Çocuğu Gezdirme Geleneği - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Deve ile Sünnet Çocuğu Gezdirme Geleneği

Burhaniye\'de Deve ile Sünnet Çocuğu Gezdirme Geleneği

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, okulların tatiliyle birlikte sünnet mevsimi başlarken, bazı vatandaşlar da deve ile sünnet çocuğu gezdirme geleneğini sürdürmeye çalışıyor.

20.06.2013 11:09

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, okulların tatiliyle birlikte sünnet mevsimi başlarken, bazı vatandaşlar da deve ile sünnet çocuğu gezdirme geleneğini sürdürmeye çalışıyor.

Berber Hasan Özavcı'da torunu Hasan Taha'yı meşhur Cenk tülü ile gezdirdi.

Kış aylarında yaptıkları güreşlerle meraklılarına heyecan yaşatan güreş develeri, yaz aylarında da sünnet çocuklarına hizmet vermeye başladı. Berber Hasan Özavcı, torunu Hasan Taha Özavcı için sünnet töreni düzenlerken, küçük Hasan Taha, Çay caddesindeki evlerinden deve ile Kocacami'ye getirildi. Burada kılınan öğlen namazı sonunda tekbirler eşliğinde de evlerine götürüldü. Gelin gibi süslenen Cenk tülünün üstünde dayısı Murat Özavcı ile birlikte seyahat eden Hasan Taha, evlerinin önüne kadar giderken, indirilirken de dualar yapıldı. . Düğüne katılanlara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. Torunun sünnet ettirmenin mutluluğunu yaşayan Hasan Özavcı, "Ben Burhaniye esnaflarından. Torunumu sünnet ettirdim bu gün. Yöremizin adetlerinden kalkan deve ile onu gezdirmeye çalıştık. Deve adedini geri getirmeye çalıştık. İnşallah diğer mürüvvetlerini de görürüz. Buraya katılan arkadaşlarıma, dostlarımıza eşimize hepsine teşekkür ederim. Düğünümüz ahenk içinde devam ediyor. Allah yenilerine herkese nasip etsin bu mürüvveti güzel günleri inşallah. Deve ile gezmek çok ilginç geldi toplumumuza. Katılanlara, şölene iştirak edenlere herkese teşekkür ederim. Deve çok ilginç geldi." dedi. Torun Hasan Taha Özavcı da, "Deve çok hoştu. Deveyi çok sevdim. At da deve de güzel" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Deve ile Sünnet Çocuğu Gezdirme Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement