Bülent Ecevit, Konak Belediyesi Tarafından Anıldı - Son Dakika
Yerel

Bülent Ecevit, Konak Belediyesi Tarafından Anıldı

Bülent Ecevit, Konak Belediyesi Tarafından Anıldı

Eski Başbakan Bülent Ecevit, ölümünün 6.yılında İzmir Mask Müzesi'nde Konak Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.

06.11.2012 11:47

Eski Başbakan Bülent Ecevit, ölümünün 6. yılında İzmir Mask Müzesi'nde Konak Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Anma etkinliğine Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın yanı sıra Kültür eski Bakanı Suat Çağlayan, DSP İzmir eski milletvekillerinden Mehmet Çümen, Saffet Başaran, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, CHP Konak Kadın Kolları Başkanı Nükhet Altınyıldız, ilçe başkanları ile çok sayıda parti üyesi ve sevenleri katıldı.Törene katılanlar, Türkiye'nin ilk Mask Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte efsane lider Ecevit'in maskının başında belgesel bir film izledi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, tüm Türkiye'nin sevdiği, saydığı, efsane olarak adlandırılan, Türk siyasetinin simge isimlerinden Bülent Ecevit'i 6. ölüm yıl dönümünde maskı başında anmak için gelen herkese teşekkür ederek, "Halkla her zaman iç içe olan Ecevit'i salonlarda anmak istemedik. Efsane lideri halkın iç içe olduğu, sokakta, halkla birlikte analım istedik. Mask Müzemizde maskı olan ilk ve tek lider. Her zaman sevgi, saygı ve minnet duyduğum Bülent Ecevit'i sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.

Başkan Tartan, Ecevit'in halkçı kimliği ile yıllardır yer edindiğini belirterek, "O'na büyük özlem duyuyoruz. Keşke yaşasaydı diyoruz. O'nun ilke ve düşüncelerini yaşatmak geleceğe umutla bakabiliriz" dedi.

Milletvekilleri Mehmet Çümen, Saffet Başaran ve DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe de Kıbrıs Barış çıkarması ile ilgili anılarını anlatttılar. Bir liderde olması gereken tüm vasıfların Ecevit'te bulunduğuna dikkat çeken Kültür eski Bakanı Suat Çağlayan, "Halk ona sonsuz güveniyordu. Dürüst, ilkeli, alçak gönüllü, saygılı biriydi. Sıkıntılar arttıkça her geçen gün yokluğunu daha çok hissediyoruz. Kendisini şükran ve minnetle anıyoruz. Böyle bir anma düzenlediği için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a da teşekkür ederiz" diye konuştu.

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Olcay Poyraz, Ecevit'in 'İnsan' isimli şiirini okuyarak etkinliğe renk kattı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bülent Ecevit, Konak Belediyesi Tarafından Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement