Buca Kültür Merkezi ve Film Festivali'ne Görkemli Tören - Son Dakika
Yerel

Buca Kültür Merkezi ve Film Festivali'ne Görkemli Tören

Buca Kültür Merkezi ve Film Festivali\'ne Görkemli Tören

Buca’yı yılın 365 günü sanatla buluşturacak olan Buca Kültür ve Sanat Merkezi, görkemli bir törenle kapılarını açtı.

18.11.2015 21:28

Buca'yı yılın 365 günü sanatla buluşturacak olan Buca Kültür ve Sanat Merkezi, görkemli bir törenle kapılarını açtı.

Buca'nın tarihi köşklerinden biri olan ve uzun yıllar belediye binası olarak hizmet veren Hacı Davut Fargoh Malikanesi, çevre düzenlemelerinin ardından, yepyeni kimliğiyle Buca Kültür ve Sanat Merkezi olarak görkemli bir törenle kapılarını açtı. Tarihi dokusuyla dikkat çeken merkezin açılışı, Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali açılış töreni ile birlikte yapıldı. Açılışa iş dünyasının yanı sıra ünlü yönetmen Tunç Başaran, Festival Jürisi Başkanı Yönetmen Serdar Akar ile jüri üyeleri oyuncu Vildan Atasever ve Yiğit Özşenel katıldı.

"HEDEF KOYMUŞTUK, BUGÜN İLK ADIMI ATTIK"

Açılışta konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, hedeflerinin bir bir gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Bu akşam çok güzel bir akşam. Kültür kokuyor, sanat kokuyor. Hangi iş olursa olsun sanatın, ticaretin hangi alanı olursa bir hedef konduğunda, o 16 yıl aralıksız devam edebiliyorsa önemlidir ve ciddi emekler vardır. Bu özel gün ayrı bir heyecan, ayrı bir bekleyişti. Bizler bir hedef koymuştuk, bugün ilk adımını attık. Eğer bir toplum ya da Buca bir kez sanatla, sanatın herhangi bir alanı ile tanışabilirse ve bu yerel yönetimle başarılırsa, işte o öyle bir aşktır ki. O ilk aşk, dokunuş unutulmaz. Sanat, anne ve baba gibi vazgeçilmez olur. İşte bu bina da bu binanın işlev kazanması da öyle bir emeğin üründür. Buca sinema, sanat, kültür ve müziğin merkezi yapacağı bu açılış büyük bir anlam ifade edecektir. Aydınlık Türkiye'nin, Buca'nın geleceği için alınteri akıtan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BİR HAFTA BOYUNCA SİNEMASEVERLERE FİLM KEYFİ

Festival Direktörü Yusuf Saygı da bir yıldır hazırlandıklarını ve dünyanın bir çok yerinden yarışmaya katılmak için film müracaatı aldıklarını belirterek, "İzmir'de bu kadar sinemaseveri bir raya toplayabilmek çok güzel. Bir hafta boyunca Fransız Kültür Merkezi, Türkan Saylan Kültür Merkezi ve Buca Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir çok filmle karşınızda olacağız" dedi.

ÜNLÜ SANATÇI BABASINI KAYBETMESİNE RAĞMEN SAHNE ALDI

Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nin görkemli açılış töreni kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Karma Sergisi'nin de açılışı yapıldı. Açılış gecesinde dünyaca ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev'in konseriyle son buldu. Görsev babasını kaybetmesine rağmen konserini ertelemeyerek, izleyenlerden büyük alkış aldı.

365 GÜN SANAT

Buca'yı 365 gün sanatla buluşturacak Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi tarihi binanın yanı sıra bahçesinde bulunan restoran ve kafe ile de hizmet verecek. Merkezde, her ay edebiyat söyleşileri, mini konserler, sergiler ve dinletiler gerçekleştirilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca Kültür Merkezi ve Film Festivali'ne Görkemli Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement