Buca'da Piriştina Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Buca'da Piriştina Coşkusu

Buca\'da Piriştina Coşkusu

CHP Buca Adayı Levent Piriştina'nın Çevik Bir Meydanında halkla buluşması, dev bir mitinge dönüştü.

26.02.2014 12:41  Güncelleme: 12:52

CHP Buca Adayı Levent Piriştina'nın Çevik Bir Meydanı'nda halkla buluşması, dev bir mitinge dönüştü. Piriştina, alana dolduran binlerce ilçe sakinine, "Buca'yı yıldız yapacağım, beni yalnız bırakmayın" dedi.

HİZMET BAYRAĞI VURGUSU

CHP'nin genç belediye başkan adayı Levent Piriştina'nın Buca'nın simge meydanlarından Çevik Bir'de gerçekleştirdiği halk buluşması, yoğun ilgi nedeniyle mitinge dönüştü. Binlerce vatandaşın sevgi gösterileriyle karşılanan Piriştina, soğuk havaya rağmen meydanı dolduranlara teşekkür etti. Bucaspor taraftarlarının da meşaleleriyle destek verdiği mitingde konuşan Piriştina, "Buca 2009'a kadar CHP İktidarı'nın özlemini taşıyordu. 5 yıldır ilçemizde gururla dalgalanan hizmet bayrağını, şimdi ben devralıyorum. Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim. AKP'de hırsızlık babadan oğla geçermiş, biz de hizmet, emek babadan oğula geçer" diye konuştu.

"SANDIĞA GİDİN" ÇAĞRISI

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Hüseyin Saygılı, İl Başkanı Ali Engin, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül'ün de katıldığı buluşmada meydanı dolduranlara sandığa gidin çağrısı yapan Piriştina, "Bizi başarıya örgütümüzün bilgi ve birikimi taşıyacak. Bugüne kadar bana gösterdiğiniz teveccühe sonsuz teşekkür ederim. Ancak bu seçim çok çok önemli. Bu yarışı bir belediye başkanlığı yarışı olarak görmeyin. Bu seçim CHP'nin iktidara yürüyüş vizesinin verileceği seçimdir. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Bucasporla taraftarlara, kadınlara, gençlere ve emekçilere sonsuz teşekkür ediyorum. Buca'yı yıldız yapacağım. Beni yalnız bırakmayın" şeklinde konuştu.

LEVENT SİZE EMANET

Bucalılara seslenen CHP PM Üyesi Hüseyin Saygılı, ülkenin çok sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, seçimlerin önemine vurgu yaparak partisine oy istedi. Saygılı, Levent Piriştina'yı ise Bucalılara emanet ederek, "Sahip çıkacağınıza eminim" dedi. CHP İl Başkanı Ali Engin de, genç adayın arkasında olduklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun hizmetlerinin Piriştina'ya örnek olacağını söyledi. Engin, "Levent Piriştina'ya sizlerden destek bekliyoruz" dedi. Engin ayrıca İzmir'in köy haline geldiği yönündeki eleştirilere de tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, halkı AKP'yi terk etmeye davet ederek, "Bugüne kadar meydanlarda 'Gün gelecek hesap dönecek AKP halka hesap verecek' diye bağırıyordu. Ama yeni sloganımız belli oldu. Bundan sonra 'Gün geldi hesap döndü, şimdi hesap verme zamanı' diye bağıracağız" dedi. Moroğlu, konuşmasının sonunda meydanı dolduran kalabalıkla birlikte bu sloganı attı. Mitinge ayrıca İzmir Sokak Sanatları Atölyesi sanatçıları da ayakkabı kutusu konsepti içeren bir performansla destek verdi. Mitingin sonunda ise Çevik Bir Meydanı'nı dolduran dev kalabalık, Menderes Caddesi üzerindeki merkez seçim ofisinin açılışını gerçekleştirmek üzere yürüyüşe geçti. Coşkulu yürüyüşün ardından CHP Adayı Levent Piriştina, trafikte meydana gelen küçük çaptaki aksama nedeniyle sürücülerden özür diledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca'da Piriştina Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement