Bü'de Bisiklet Tutkusu Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Bü'de Bisiklet Tutkusu Konuşuldu

Bü\'de Bisiklet Tutkusu Konuşuldu

Bartın Üniversitesi Bisiklet Kulübü tarafından bisiklet tutkusunun konu edildiği ’İki Tekerlek Üstünde’ isimli söyleşi gerçekleştirildi.

31.03.2015 17:56

Bartın Üniversitesi Bisiklet Kulübü tarafından bisiklet tutkusunun konu edildiği 'İki Tekerlek Üstünde' isimli söyleşi gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi Bisiklet Kulübü tarafından 'İki Tekerlek Üstünde' isimli söyleşi düzenlendi. Bartın Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Araştırmacı Bisiklet Yazarı ve Çizeri Aydan Çelik katıldı.

Pedal çevirmenin kendisine yaşattığı mutluluğu hikayelerle anlatan Çelik, "Bazı kıssaların içinde geçtiği gibi bisikletin selesine oturan her canlı vuslata ermiş, aşık misali kör olur ve dünyayı olduğu gibi değil olmasını istediği gibi görür. Bu aslında bir çeşit romantizm tarifidir" dedi.

"BİSİKLET DÜNYA'DA ULAŞIM ARACIDIR"

Türkiye'deki ve dünyadaki bisiklet kullanım oranlarını da değerlendiren Çelik şöyle devam etti: "Türkiye'de bisiklet gerçekten çok yaygın bir şey değil. Sportif bir araç olarak ülkemizde kullanılan bisiklet, dünyada bir ulaşım aracı olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde buna doğru eğilim olsa da bunun tam bir karşılığı yok. Bisikletin dünyada ilk kullanıldığı yıllarda Türkiye'de de kullanılmaya başlanıyor. Ancak Türk toplumu bisikleti tam içselleştiremiyor. Hala, iyi bir hediye olmasına rağmen, bir karne hediyesi olarak görülüyor. Oysa bugün dünyada New York'dan Berlin'e ve Londra'ya kadar büyük metropollere baktığımızda bisiklet artık çok iyi bir ulaşım aracıdır. Ekolojik dengelerin bozulmasından sonra karbon salınımının artmasıyla bisiklet önümüzde çok güzel bir alternatif olarak duruyor."

"BİSİKLET KULLANIMINI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ"

Bartın Üniversitesi Bisiklet Kulübü Başkanı Sercan Mutlu ve kulübün akademik danışmanı Yrd. Doç. Mustafa Artar ise amaçlarının, Bartın'da bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayarak, trafik sorunun arındırılmış bir şehir hayal ettiklerini aktardı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bü'de Bisiklet Tutkusu Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement