Btso'nun Girişimcilik Programına Son Başvuru Tarihi 5 Ekim - Son Dakika
Yerel

Btso'nun Girişimcilik Programına Son Başvuru Tarihi 5 Ekim

Btso\'nun Girişimcilik Programına Son Başvuru Tarihi 5 Ekim

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından KOSGEB iş birliği ile kadın ve genç girişimcilere yönelik düzenlenecek eğitim programının son başvuru tarihi 5 Ekim 2015’de sona eriyor.

02.10.2015 12:06

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından KOSGEB iş birliği ile kadın ve genç girişimcilere yönelik düzenlenecek eğitim programının son başvuru tarihi 5 Ekim 2015'de sona eriyor.

Bursa'da girişimci sayısını artırmak ve girişimcileri iş dünyasına yönlendirmek için teşvik edici çalışmalar yürüten BTSO, örnek bir projeye daha imza attı. KOSGEB Bursa Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında, BTSO Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren BUTGEM'de düzenlenecek girişimcilik eğitimleri 8 Ekim'de start alacak. Eğitimlere 60 girişimci adayı, kursiyer olarak kabul edilecek.

Adaylar, eğitim programına 5 Ekim 2015 saat 18.00'e kadar DOSAB'ta bulunan BUTGEM'e bizzat başvuru yapabilecek. Girişimci adaylarına, oluşturulan komisyon tarafından 6 Ekim 2015 günü saat 10.00'da girişimcilik testi ve proje fikirlerine dair mülakat yapılacak. 7 Ekim'de kursa katılmaya hak kazananların belirlenmesinin ardından da 8 Ekim 2015 tarihinde eğitimlere start verilecek.

TOBB Bursa Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, kadın girişimci sayısının artmasının Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Özdemir, girişimcilere fayda sağlayan her projenin destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

TOBB Bursa Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, Bursa'da girişimci kültürünü yaygınlaştırmak istediklerini belirtti. Bu hedef doğrultusunda hazırlanan eğitim programının girişimcilere önemli kazanımlar sağlayacağını söyleyen Yeşil, "Genç girişimcilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle üniversite mezunu girişimci oranı 2006 yılında yüzde 15 dolayındayken, bu rakamın yüzde 44'e yükselmesi gençlerin girişimciliğe daha fazla ilgi gösterdiğini ve alternatif bir kariyer olarak görmeye başladığını ortaya koyuyor. Bu potansiyelini mutlaka kullanmamız lazım. Bizler gençlerin gücünün farkındayız. Birçok gelişmiş ülkenin böyle bir zenginliği yok. Yapılan araştırmalara bakıldığında girişimcilik faaliyetinde bulunan kişilerin yüzdesinin son yıllarda artış eğiliminde olduğunu görüyoruz. Eğitimli kişilerin girişimcilik faaliyetine katılma oranında da sevindirici gelişmeler oluyor. Bu açıdan gençleri girişimciliğe yönlendirecek projelere destek veriyoruz. BTSO tarafından başlatılan bu projenin girişimcilerimiz için faydalı olacağına da yürekten inanıyorum" dedi.

GİRİŞİMCİLERE HİBE DESTEĞİ

Eğitim programı ile girişimciliğe yeteneği olan adaylara 70 saatlik bir eğitim verilecek. 30'ar kişilik 2 sınıf halinde düzenlenecek eğitimlerde, 1 sınıf kadın girişimcilere ayrıldı. 25 Ekim 2015 tarihine kadar sürecek eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere, KOSGEB Girişimcilik Sertifikası verilecek. Sertifika alan adaylar, KOSGEB'in Uygulamalı Girişimcilik Desteği kapsamında verilen 30 bin TL'lik hibe desteğinden, imalat sanayiinde faaliyet ve makine yatırımı yapan girişimcilere özel verilen sıfır faizli 70 bin TL'lik kredilere kadar farklı finansal kaynaklardan yararlanabilecekler. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Btso'nun Girişimcilik Programına Son Başvuru Tarihi 5 Ekim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement