Btso, Mesleki Yeterlilik Konusunda Harekete Geçti - Son Dakika
Yerel

Btso, Mesleki Yeterlilik Konusunda Harekete Geçti

Btso, Mesleki Yeterlilik Konusunda Harekete Geçti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), mesleki yeterlilik açığını gidermek için Ankara merkezli yetkilendirilmiş bir şirketi almaya karar verdi.

24.06.2014 20:34

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), mesleki yeterlilik açığını gidermek için Ankara merkezli yetkilendirilmiş bir şirketi almaya karar verdi.

BTSO Haziran ayı Meclis Toplantısı, oda hizmet binasında gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Remzi Topuk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemdeki maddeler üyeler tarafından oylanarak kabul edildi. Mesleki yeterlilik belgelendirme meselesini sürekli gündemde tutan BTSO, mesleki yeterlilik eğitimi ve belgesi veren bir kurumu 400 bin liraya devralıyor. Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Bursa'da mesleki yeterlilik belgesi veren bir kuruluş olmaması üzerine harekete geçen BTSO, yetkilendirilmiş ve akredite olmuş Ankara'daki bir belgelendirme sınav ve eğitim hizmetleri şirket hisselerinin tamamını almaya karar verdi. Bursa iş dünyasının çatı örgütü olarak bu konuda da öncülük yapmak isteyen BTSO, bu karar ile mesleki yeterlilik konusunda önemli bir açığı kapatacak.

"BTSO, BURSA'YA YÖN VEREN KURUM HALİNE GELDİ"

Meclis toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın başarılarla dolu 125. yılını görkemli bir tören ile kutladıklarını hatırlattı. Yönetim Kurulu olarak 1 sene boyunca BTSO'yu projelerin konuşulduğu bir merkez haline getirdiklerini dile getiren Kahraman, "Ortaya koymuş olduğumuz 16 makro projenin 7'sini hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye oda ve borsalarımıza örnek olacak çalışmalarımıza da tüm hızıyla devam ediyoruz. Meclis toplantısında alınan kararların Bursa'ya ve ülkemize değer katacağına inanıyoruz" dedi.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, odanın 125. yılını kutlamanın verdiği gurur, heyecan ve sorumluluk bilinci ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı daha üst noktalara taşımak için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Remzi Topuk, Osmanlı Köyü Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyelerinin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasının Bursa'nın geleceği için önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Btso, Mesleki Yeterlilik Konusunda Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement