Btso Başkanı Burkay, "Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ve Enerji Verimliliği Merkezi Bursa'ya Değer... - Son Dakika
Yerel

Btso Başkanı Burkay, "Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ve Enerji Verimliliği Merkezi Bursa'ya Değer...

Btso Başkanı Burkay, "Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ve Enerji Verimliliği Merkezi Bursa\'ya Değer...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile Enerji Verimliliği Merkezi Projeleri’nin Bursa için önemli bir kazanç olacağını söyledi.

16.07.2014 18:39

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile Enerji Verimliliği Merkezi Projeleri'nin Bursa için önemli bir kazanç olacağını söyledi.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) ile Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DOSABSİAD) DOSAB Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen ortak iftar programına katılan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, DOSAB'ta 450'ye yakın firmada 40 binden fazla kişiye istihdam sağlandığını, bölgenin 4 milyar dolara ulaşan ihracatının yanı sıra modern altyapısı ve çağdaş hizmet anlayışıyla da Türkiye'ye örnek bir yapıya ulaşmayı başardığını anlattı.

Ortak fayda kuruluşu BTSO'nun Bursa ve Türkiye için önemli yatırımlara imza attığını dile getiren Burkay, Bursa için hizmetlerin durmadan devam edeceğini kaydederek, "Bu işler gönüllük esasına dayalıdır. Kolay değil. Hepimiz maddi ve manevi açıdan fedakarlıklar yaparak, görevlerimizi sürdürüyoruz. Bu çalışmaların yürütülmesinde şemsiye kuruluş olarak tabir ettiğimiz BTSO'nun yanı sıra tüm birliklerimiz ve iş dünyası derneklerimiz önemli projelere imza atıyor. Yapılan çalışmaları takdir etmemek mümkün değil" dedi.

Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ve Enerji Verimliliği Merkezi projeleri ile ilgili bilgi veren Başkan Burkay, "Bizler Bursa için çalışıyoruz. Bursa için tesis yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yeni dönemimizde BEBKA tarafından desteklenen 'Tekstil Mükemmeliyet Merkezi' projemiz var. Bu proje ile tekstil sektöründe konvensiyonel üretimden teknik ve fonksiyonel üretime geçişi sağlamayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda proje sayesinde üniversite-sanayi işbirliği artacak ve ortak Ar-Ge yapma kültürü gelişecek. Bir de

Enerji Verimliliği Merkezi Projesi de bulunuyor. Bu çalışmaların hepsi, işbirliği kavramlarını ete kemiğe büründüren yapılardır. BTSO olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ve Bursa için çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı ve BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, DOSAB'ın Bursa ekonomisinin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini anlattı.

DOSABSİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar da dernek olarak bölgede önemli sosyal ve kültürel projelere imza attıklarını anlatarak, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Btso Başkanı Burkay, 'Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ve Enerji Verimliliği Merkezi Bursa'ya Değer... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement