Bozüyük HEM Yıl Sonu Sergisini Açtı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük HEM Yıl Sonu Sergisini Açtı

Bozüyük HEM Yıl Sonu Sergisini Açtı

Bilecik'in Bozüyük İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı yıl sonu sergisi açtı.

07.06.2014 14:45  Güncelleme: 14:49

Bilecik'in Bozüyük İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı yıl sonu sergisi açıldı. Sergide kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, öğrenmenin sadece okullarda değil kişilerin yaşam boyu dahil oldukları toplumsal, siyasi, kültürel ve eğlence alanlarında da devam ettiği gerçeğine dayanan bir süreç olduğunu söyledi. Tospatlı, "Hayat boyu öğrenmenin amacı, bireylerin hayatları boyunca aldıkları her türlü eğitimin tanınması, derecelendirilmesi ve AB ülkelerinde de geçerliliğini sağlanması, önceden öğrenilen bilgilerin de değerlendirilmesi yoluyla istihdam edilebilirliğe katkı sağlanmasıdır.

Türkiye'de hayat boyu öğrenme hepimizin de bildiği gibi birbirine benzer birçok ifadeyle tanımlanır. Bu ifadelere bakıldığında karşımıza çıkan en genel tanımıyla beşikten mezara kadar sürdürülen öğrenme faaliyetlerini kapsamaktadır. Hayat Boyu Öğrenme Programı, ilk ve orta öğrenimdeki öğrencilerimizden yetişkinlere, mesleki eğitim stajyerlerinden üniversite öğrencilerine, temel beceri ihtiyacı duyan insanlardan eğitim profesyonellerine kadar herkes için eğitim ve öğretimde gelişme imkanları ve karşılıksız mali katkı sağlayacaktır" dedi.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak da yaptığı konuşmada, öğrenmenin sonunun olmadığını belirterek ilmin beşikten mezara kadar devam ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından açılışa geçildi. Protokol mensuplarınca açılışın yapılması ve serginin gezilmesi ile program sona erdi.

Programa Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğreticileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük HEM Yıl Sonu Sergisini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement