Bozuk Gıdalar Markaları Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika
Yerel

Bozuk Gıdalar Markaları Olumsuz Etkiliyor

Bozuk Gıdalar Markaları Olumsuz Etkiliyor

Bursa Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından "gıda sektöründe iyi hijyen" konulu panel düzenlendi.

24.05.2012 18:37

Bursa Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından "gıda sektöründe iyi hijyen" konulu panel düzenlendi.

BUSİAD binasında yapılan panelde gıda sektörünün önde gelen firmalarına hijyenin önemi anlatıldı. Panale Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Dr. Bilge İncedayı, Kafkas şekerleme kalite güvence yöneticisi Mustafa Zorlu ve Cargill gıda yöneticisi Deniz Özkan ve BUSİAD Yönetim kurulu üyesi ve uzmanlık grubu koordinatörü Aytuğ Onur konuşmacı olarak katıldı. Onur, yaptığı konuşmada, "İşletme sahipleri ve yöneticileri olarak hepimizin temiz ve sağlıklı bir işletme istediği açıktır. Sağlıksız işletmelerde sorunun sebebi bilgi eksikliğidir. Mesela alınacak tedbirlerle salmo nella gibi gıda kaynaklı hastalıklar kontrol edilebilir" dedi.

Sektörde yaygın olan sorunun gıda bozulmaları olduğuna dikkat çeken Onur, "Bu tip ürünlerin marka algısını olumsuz etkileyeceği ve satışların azalmasına yol açacağı aşikardır" diye konuştu.

Dr. Bilge İncedayı ise, "Gıda güvenliğinde, zaman en temel faktör çalışanlardır. Çalışanların temizliği kendi içlerinden gelerek, bilinçli bir şekilde yapmaları işletmelerin başarısını etkileyecektir. Yöneticiler de kişisel temizlik alışkanlık ve davranışları ile çalışanlara örnek olmalıdır" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozuk Gıdalar Markaları Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement