Bornova'da Tiyatro Şenliği Başladı - Son Dakika
Yerel

Bornova'da Tiyatro Şenliği Başladı

Bornova\'da Tiyatro Şenliği Başladı

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni oyunu Tom, Dick ve Harry'nin galasında izleyenleri büyüledi.

24.01.2014 16:36  Güncelleme: 16:39

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) yeni oyunu "Tom, Dick ve Harry"nin galasında izleyenleri büyüledi. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşan BBŞT oyuncuları performanslarıyla büyük alkış aldı. Kahkaha tufanının koptuğu oyunun sonunda tiatroculara teşekkür eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bu başarılı ekibimizin çalışmalarını da da bağımsız bir şekilde yürütmesine olanak sağlayacak Tiyatro Müdürlüğü'nü kurmanın onurunu yaşıyorum" dedi

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Tom, Dick ve Harry" oyunuyla yine tiyatroseverleri büyüledi. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki gala gecesinde İzmirli tiyatroseverleri buluşturan BBŞT, komedi tufanı kopardı. Her Cuma ve Cumartesi günleri saat 20.00'de seyirciyle buluşmaya devam edecek oyunda Tom ve Linda çiftinin başına gelenler mizahi bir dille anlatılıyor. Hakan Taner Yıldırım'ın yönettiği oyunda yeni kurulan tiyatro müdürlüğüne atanan Murat Niyazi Emre başrolü üstleniyor.

BBŞT oyuncularının rol aldığı "Tom, Dick ve Harry" oyununu İzmirli tiyatroseverlerle birlikte izleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Arkadaşlarımızın bu oyunda gösterdiği performans, 20 yılı aşkın süredir bu işe emek veren oyuncularımızın birikimlerinin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Sahnedeki içtenlikten ve samimiyetten hepimiz büyük bir keyif aldık. Tüm ekibi kutluyorum" dedi.

BBŞT'yi, Bornova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü çatısı altında biraraya getirmenin, kendi idari ve mali yapılarıyla kendi kararlarını verebilecekleri, kendi oyunlarını özgür iradeleriyle ortaya koyabilecekleri bir yapıya kavuşturmanın onurunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Sındır, "Ekibimizin yeni kurduğumuz müdürlük çatısı altında oyunlar sahnelemesinden büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Başkan Sındır, BBŞT'nin sadece profesyonel kadro oyunlarıyla değil, kursiyerlere verdiği eğitimlerle de kültür ve sanat hayatına büyük bir katkı yaptığını söyleyerek, "Kursiyer oyunlarımız da büyük ilgi görüyor. İzmirlileri verilen eğitimlerin ardından sahnelenen bu oyunları da izlemeye davet ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bornova'da Tiyatro Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement