Borçka'da 2. Gençlik Tiyatroları Tiyatro Festivali düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Borçka'da 2. Gençlik Tiyatroları Tiyatro Festivali düzenlenecek

Borçka\'da 2. Gençlik Tiyatroları Tiyatro Festivali düzenlenecek

Artvin Borçka Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Gençlik Tiyatroları Tiyatro Festivali, 22-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında tiyatro gösterileri, söyleşiler, yazarlık atölyeleri ve hikaye anlatıcılığı atölyeleri düzenlenecek. Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, tiyatro festivalinin önemine vurgu yaparak, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birinin kopmuş olduğunu belirtti. Festivalin amacının Borçka'da sanatın birleştirici gücünü kullanarak farkındalık yaratmak olduğunu ifade etti.

17.10.2023 17:36  Güncelleme: 18:04

UĞUR İSTANBULLU

Artvin Borçka Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Gençlik Tiyatroları Tiyatro Festivali, 22-28 Ekim günleri arasında yapılacak. Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, "Cumhuriyet'in 100. yılına dair 22- 28 Ekim tarihleri arasında bir tiyatro festivali için başlangıç yaptık ve Borçka'da bir tiyatro festivali daha yapacağız. Bunun önemi nedir, tiyatro salonu olmayan, sinema salonu olmayan bir kentte tiyatro festivalinin de yapılabileceğini ve bir farkındalık yaratmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk'ünde dediği gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" dedi.

Borçka Belediyesi'nin 2. Gençlik Tiyatroları Tiyatro Festivali, 22-28 Ekim günleri arasında yapılacak. 22 Ekim Pazar günü saat 13.00'te Tiyatro Yürüyüşü ile başlayacak festivalin ilk etkinliği Süreyya Karacabey'in 'Tiyatro bir ihtiyaç mıdır' başlıklı söyleşisi olacak. Karacabey, festival süresince yazarlık atölyeleri de gerçekleştirecek. Ayrıca Zinnure Türe, Zerrin Yanıkkaya ve Samet Serkan Ünaldı tarafından da hikaye anlatıcılığı ve doğaçlama atölyeleri düzenlenecek.

"SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ YAŞAMIŞ OLACAĞIZ"

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, festivale ilişkin şunları söyledi:

"Biliyorsunuz geçen yıllarda da 15- 22 Mayıs tarihleri arasında da bir tiyatro festivali yapmıştık uluslararası düzeyde de. Bunu gelenekselleştirmek istiyoruz, bu yıl da Cumhuriyet'in 100. yılına dair 22- 28 Ekim tarihleri arasında bir tiyatro festivali için başlangıç yaptık ve Borçka'da bir tiyatro festivali daha yapacağız. Bunun önemi nedir, tiyatro salonu olmayan, sinema salonu olmayan bir kentte tiyatro festivalinin de yapılabileceğini ve bir farkındalık yaratmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk'ünde dediği gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Biz de bu tiyatronun birleştirici gücünü de kullanarak insanlarımızın ve Borçkalı vatandaşlarımızın, Borçka'da çalışan kamu çalışanlarımızın kim varsa herkesin bu etkinliğe katılarak Borçka'da güzel etkinliklerinin yapıldığını göstermek ve bu çalışmalarla bir farkındalık yaparak imza atmak istiyoruz. Umarım geçen yıl gibi bu yıl da güzel olur çünkü geçen yıl kitap günleri ve yazarlarla söyleşilerde yapmıştık ve bu yıl da kısmen bunu da yapacağız. Sadece akşamları tiyatro gösterisi değil, okullarda da yani bütün okullarda da tiyatro gösterisi yapılacak, sanat atölyeleri açılacak ve bu etkinliği Borçka içinde bütün alanlara yayıp sanatın birleştirici gücünü birlikte yaşamış olacağız.

"SANATA DUYARLILIĞINI GELİŞTİRMİŞ OLURUZ"

Kreşler, ilkokul, ortaokul ve liselerde bu çalışmalar oralarda da yapılacak gerekli izinler alınmıştır, bütün oyunlar titizlikle seçilerek getirilecektir. O anlamada en ufak kuşkuya, en ufak bir tereddütte meydan vermeden öğrencilerimizi de bugüne kadar hiç tiyatro görmemiş, tiyatroya gitmemiş öğrencilerimize de unutulmaz anlar yaşatmak istiyoruz. Çünkü eğitim küçük yaşta başlar ve devam eder. Çocuklar bunun şimdiden farkına varırlarsa eğer insanlarımızın sanata olan duyarlılığını da geliştirmiş oluruz biz de. Biz sadece biliyorsunuz Borçka'da tiyatro festivali değil, kültür ve sanat adına yapılması gereken bütün çalışmaları yapıyoruz. Mesela işte üç tane kitabın telif haklarını almıştık. Kitap bastırdık ve halkımıza sunduk okumaları açısından. Yine 6 ayda bir çıkardığımız Karçal dergisi ve 100. yıla dair 29 Ekim'de bir Borçkalı bilim insanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'yla beraber bir söyleşi yapacağız çevre konulu ve 100. yılına dair bir etkinliğimiz de olacak."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Borçka'da 2. Gençlik Tiyatroları Tiyatro Festivali düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement