Bor'da Gelir Getirici Projeler Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Bor'da Gelir Getirici Projeler Devam Ediyor

Bor\'da Gelir Getirici Projeler Devam Ediyor

Bor Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Bor’da ’’Salma Tavukçuluk Projesi’’ başlatıldı.

22.04.2015 13:34

Bor Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Bor'da "Salma Tavukçuluk Projesi" başlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü destekli "Gelir Getirici Proje" kapsamında Bor Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından 3294 sayılı yasa mevzuatına uygun olarak işsiz iki aileye Atak-s cinsi 400 adet yayılım tavuğu verildi. Verilen tavuklar sayesinde hem ailelere gelir imkanı sağlanacak hem de tüketiciler organik köy yumurtasına rahatça ulaşabilecek.

Bor'da Fatma Sürme ve Soner Akın isimli 2 aileye 200'er adet Atak-S cinsi yayılma tavuğu desteği sağlanırken, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Bor Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zafer Adıyaman, tavuk desteği sağlanan ailelere ziyaret gerçekleştirdiler.

Ayrıca Bor'da Fatih Mahallesinde yaşayan Sabi Kirişçi'ye 3294 sayılı yasa mevzuatına uygun olarak 2014 Yılı Seracılığı Geliştirme kapsamında Serası teslim edilerek üretime geçti. Teslim edilen seranın geri ödemesi 2 yıl ön ödemesiz 6 yıl eşit taksitlerle ve faizsiz olarak gerçekleşecek.

Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ve Belediye Başkanı Sıtkı Erat serada incelemelerde bulundular. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bor'da Gelir Getirici Projeler Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement