Bolu'da Bin 10 Üniversiteliye Laptop Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Bolu'da Bin 10 Üniversiteliye Laptop Dağıtıldı

Bolu\'da Bin 10 Üniversiteliye Laptop Dağıtıldı

Bolu Belediyesi, ‘Eğitime Yüzde Yüz Destek’ sloganıyla yaptığı çalışma kapsamında merkez ilçedeki lise ve dengi okullardan mezun olan ve 2013-2014 öğretim yılında 4 yıl ve üzeri örgün eğitim yapan üniversitelerden birine kayıt yaptırmış bin 10 öğrenciye dizüstü bilgisayar dağıttı.

30.01.2014 14:10

Bolu Belediyesi, 'Eğitime Yüzde Yüz Destek' sloganıyla yaptığı çalışma kapsamında merkez ilçedeki lise ve dengi okullardan mezun olan ve 2013-2014 öğretim yılında 4 yıl ve üzeri örgün eğitim yapan üniversitelerden birine kayıt yaptırmış bin 10 öğrenciye dizüstü bilgisayar dağıttı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen törende öğrenciler sevinç gözyaşları döktü. Belediye Yeni Nikah Salonu'nda düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Vekili Ömer Eru, AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, ilçe belediye başkanları, üniversite öğrencileri, velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı.

Konuşmasında gençlere verdikleri önemi anlatarak başlayan Başkan Alaaddin Yılmaz, "Bu yıl 5'inci kez Bolu Belediyesi olarak öğrencilerimizin eğitiminde destek olmak için diz üstü bilgisayar dağıtıyoruz. İlk kez üniversiteyi kazanan öğrencilere bilgisayar dağıttığımızda 750 öğrenci üniversiteyi kazanmıştı. Şuan ise bin 10 öğrenciye dizüstü bilgisayar veriyoruz. Artık bu salona sığamıyoruz. Önümüzdeki dönem inşallah Atatürk Orman Parkı'nda bu töreni yaparız. Gençlerimiz bizim her şeyimiz. Gençlerimizin çok iyi eğitim görmesi gerekiyor. Biz de gençlerimizin çok iyi yetişmesi için alt yapıyı sağlam kurmalıyız" diye konuştu.

Dizüstü bilgisayar dağıtımı için geldiği Bolu'da konuşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise, "İslam dinine göre bir yerel yönetici, yönetici olduğu şehrin şehrül eminidir. Bolu'da bugün bu sıfatın ne anlama geldiğini bilen, bu sorumluluk nedir, vebal anlayışı nedir, bunu çok iyi bilen ve bunun gereğini çok iyi yerine getirebilen bir belediye başkanımız var. Kadromuz var. Hepinizi tebrik ediyorum. Hizmet aşkı bambaşka bir şey. Yapılan hizmetlerle alınan dualar başkadır. Başta başbakanımız olmak üzere hepimiz gece gündüz çalışıyoruz. Belediye Başkanımız, 'yerelde ne problem varsa benim sorunum' demiştir. Bolu'da ne problem varsa, nerede hizmet ihtiyacı varsa, o hizmetin altında Alaaddin Yılmaz'ın imzası vardır. Türkiye'de bu istikbalde devam eden tek Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dır. Kendisini kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 4 yıllık üniversite kazanan bin 10 öğrenciye laptop dağıtımı yapıldı. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bolu'da Bin 10 Üniversiteliye Laptop Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement