Böbrek Damarına Stent Takıldı - Son Dakika
Yerel

Böbrek Damarına Stent Takıldı

Böbrek Damarına Stent Takıldı

Her alanda olduğu gibi kalp sağlığında da başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Özel Çorlu Reyap Hastanesi, Kardiyologu Doç.Dr.Kenan Sönmez'in böbrek damarına stent uygulamasıyla bu alandaki başarısını bir kez daha kanıtladı.

25.08.2012 12:28

Her alanda olduğu gibi kalp sağlığında da başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Özel Çorlu Reyap Hastanesi, Kardiyologu Doç. Dr. Kenan Sönmez'in böbrek damarına stent uygulamasıyla bu alandaki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Uzun yıllardır yüksek tansiyonu bulunan 71 yaşındaki hastaya yapılan böbrek anjiyografisinde böbrek damarlarının çift olduğu ve her iki böbrek damarlarında da yüzde 90 oranında darlık olduğunun saptanmasının ardından harekete geçen hastanenin kardiyoloji bölümü çalışanları Doç. Dr. Kenan Sönmez nezaretinde hastanın böbrek damarına stent uyguladılar.

Çok sayıda ilaç kullanımına rağmen tansiyonu yüksek seyreden hastanın tedavisi için daralmış olan iki böbrek damarlarına stent takılarak açılmasının kararlaştırılmasının ardından, Kardiyolog Doç. Dr. Kenan Sönmez tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla kasık damarından girilerek hastanın her iki böbrek damarına stent yerleştirildi.

Bu işlemden sonra hastanın tansiyonu daha normal seyretmeye başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Kenan Sönmez "Çok sayıda ilaç kullandığı halde yüksek tansiyonun hipertansiyona dönüşmesinin nedeni böbrek damarlarında daralma olmasıdır. Bu durumda böbrek damarının stent uygulanarak açılması bir yandan tansiyonun kontrol altına alınmasını öte yandan da böbrek hasarının azalmasını sağlamaktadır." dedi.

(SŞ - )

25.08.2012 12: 05: 50

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Böbrek Damarına Stent Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement