Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği'nden Olağanüstü Sergi - Son Dakika
Yerel

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği'nden Olağanüstü Sergi

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği\'nden Olağanüstü Sergi

Kuruluşunun 43.yılını ÇSM'de muhteşem bir sergiyle kutlayan Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) üyeleri, 300'ü aşkın eseri sanatseverlerle buluşturdu.nin 43.Yıl Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor.

22.03.2013 12:47

Kuruluşunun 43. yılını ÇSM'de muhteşem bir sergiyle kutlayan Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) üyeleri, 300'ü aşkın eseri sanatseverlerle buluşturdu.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD)'

nin 43. Yıl Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor. Plastik sanatlar alanında Türkiye'nin farklı kentlerinde faaliyet gösteren ressam ve heykeltraşları bir çatı altında toplamak için 43 yıl önce kurulan BRHD, yıl dönümü kutlamasını 163 sanatçının 300'ü aşkın eserini Başkentli sanatseverlerle buluşturarak gerçekleştirdi.

'Sanata Katkı Ödülü'nün Türk sanatının gelişmesinde, sanata ve sanatçıya yıllardır verdiği destek nedeniyle sanatçı Mete Bora'ya verildiği törende derneğin önceki dönem başkanlarından Prof. Dr. Zafer Gençaydın'a, Ressam Önder Aydın'a ve dernek üyeliğinde 40. yılını dolduran Ressam Suna Özkalan ile Ressam Fadime Salman Baltacıoğlu'na hizmet plaketleri takdim edildi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan BRHD Başkanı Mehmet Ali Doğan, sanatçıların kültürü geleceği hayatlarıyla varettiklerini dile getirerek her yerde kendilerini özgür hissetmeleri gerektiğini söyledi. Doğan, "Siyasi tüm kuruluşlar sanatı ve sanatçıyı siyasetten ayrı tutarak kendi kültürlerini üreten özel ve güçlü bireyler haline dönüştürebilmelidirler" dedi. Sanata desteklerinden ötürü Çankaya Belediyesi'ne teşekkür eden Doğan, konuşmasının ardından Başkan Tanık'a şükran plaketi takdim etti.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, onurlu sanatçıların elinden plaket almanın gururunu paylaştığını ifade ederek şunları söyledi:

"Sanatçının özgür olmasını, kendi koyduğu kurallar çerçevesinde hayata, topluma ilişkin sorumluluklara sahip çıkan bir konumda olmasını çok önemli buluyoruz. Bir toplumun kendi kabuklarını kırabilmesi, kendini aşabilmesi çok önemli ölçüde onun sanatçılarına, sanat etkinliklerini üreten varlıklarına bağlıdır. Sanatçıları baskı altına alma eğilimi gösteren ortamların ve yönetimlerin kendilerini aşabilmeleri mümkün değildir. Sanatın eleştirelliğine, sanatın hayattan, insandan, doğadan, emekten doğrudan halktan yana bir sanat yönelişinin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bir kültürel özgürlük havası sağlayan yapıların gelecekleriyle ilgili kuşkularının olmaması gerektiğine inanıyoruz."

Sanata ve sanatçıya ortam hazırlamayı yerel yönetimlerin asli görevi olması gerektiğini belirten Başkan Tanık, önümüzdeki günlerde iki büyük sanat merkezinin temelini atmaya hazırlandıklarını söyledi. Tanık, konuşmasının ardından ÇSM'nin tüm katlarına yayılan sergiyi gezdi.

BRHD'nin 163 sanatçının katkıda bulunduğu 300'ü aşkın eserden oluşan sergisi 7 Nisan 2013'e kadar ÇSM'de görülebilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği'nden Olağanüstü Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement