Birgi'de Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Birgi'de Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Birgi\'de Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Birgi'de organik tarım ve beldede yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

02.02.2012 12:34

Birgi'de organik tarım ve beldede yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Mehmet Yapıcı kahvehanesinde gerçekleştirilen organik tarım toplantısının ardından Belediye Başkanı Cumhur Şener belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha önce İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Birgi Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ve beldede organik tarımın yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen önceki iki toplantının ardından gerçekleştirilen üçüncü toplantıya İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Organik Tarım Biriminden Ziraat Mühendisi Nimet Şanpa, Ödemiş İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, Ekolojik Tarım Kontrol Organizasyon Şirketi Genel Müdürü Dr. Mustafa Akyüz,

Birgi Beldesi Tarım Danışmanı Arzu Çiğdem Çizmecioğlu, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda organik tarımın önemine değinilerek Birgi'de incir, kestane, ceviz ve zeytin olmak üzere 4 üründe organik üretimin yapılmasının planlandığı belirtildi.

Organik tarım sertifikası alınmasının süreçleri anlatıldı. Organik tarımla ilgili devletin tüm imkanlarının kullanılacağı belirtildi. Üreticilerin soruları cevaplandırıldı.

BELEDİYE ÇALIŞMALARI

Organik tarım toplantısının ardından Birgi Belediyesi bilgilendirme toplantısına geçildi. Belediye Başkanı Cumhur Şener, daha önce düzenli olarak yapılan bilgilendirme toplantılarının 2011 yılı içerisinde belediyenin işlerinin yoğun olması nedeniyle aksadığını ve ancak bugüne yetiştirilebildiğini belirterek,

Birgi Belediyesi tarafından 2011 yılı içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları fotoğraflar eşliğinde vatandaşlara aktardı. 2012 yılı içerisinde yapılması planlanan çalışmaları tanıttı. Belediyenin karşılaştığı sorunlarını aktardı ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinledi.

(AG-AH-)

02.02.2012 12: 14 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birgi'de Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement