Bir Mart Dünya Muhasebeciler Günü - Son Dakika
Yerel

Bir Mart Dünya Muhasebeciler Günü

Bir Mart Dünya Muhasebeciler Günü

Uşak Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, "1 Mart Muhasebeciler Günü" nedeniyle bir dizi kutlama etkinliği düzenledi.

01.03.2012 10:27

Uşak Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, "1 Mart Muhasebeciler Günü" nedeniyle bir dizi kutlama etkinliği düzenledi. SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu, mesleki eğitime verdiklerini öneme değindi.

"1 Mart Dünya Muhasebeciler Günü" nedeniyle sabah saatlerinde SMMMO Uşak Şube Başkanı Azmi Yılancıoğlu ve oda mensupları Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törenin ardından SMMMO tarafından Dülgeroğlu Oteli'nde oda üyelerine yönelik kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Vali Yardımcısı Bayram Öz, TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, SGK İl Müdürü Kenan Şenol ve İl Defterdarı Abdullah Kırım ile davetler katıldı.

SMMMO Başkanı Yılancıoğlu yaptığı konuşmada mali müşavirlik mesleğinin sorunlarının her geçen gün arttığını söyledi. Yılancıoğlu konuşmasında; " AB uyum yasaları ve meslek yasası ile sıkıntıların çoğu aşıldı. Yasalar nezdinde oluşan gelişmeler ile ilgili üyelerimizi sürekli olarak bilgilendiriyoruz. Bunları yaparken mesleki sorunlarla uğraşıyoruz. muhasebe ve mali müşavirlerin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların bir an önce yapılması gerekli. Biz Uşak olarak bu konularda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz" dedi.

Van depreminden sonra TÜRMOB olarak oradaki Mali Müşavirlere sahip çıktıklarını belirten Genel Sekreter Yücel Akdemir ise konuşmasında, "Van ilimizde meydana gelen depremden sonra imkanlarımız ölçüsünde oradaki meslektaşlarımıza destek olmaya çalıştık. Odalarımızın da katkılarıyla yaklaşık 300 bin TL'lik bir maddi destek sağladık. Vanlı meslektaşlarımızın ayakta kalmasını sağladık. TÜRMOB olarak ayrıca mesleki sorunların aşılmasında yoğun bir çaba harcıyoruz" dedi.

Defterdar Abdullah Kırım ise vergi vermenin anayasal bir görev olduğunu ifade ederek "Bu yıl Vergi Haftası ile Muhasebeciler Günü aynı haftaya denk geldi. Muhasebeci ve mali müşavirler bizim için çok önemli. Biz kendilerine meslektaş olarak görüyoruz. Mali müşavirlerin en önemli görevler üstleniyor. Kayıt dışılığın önlenmesinde mali müşavirlere önemli görevler düşüyor. Kayıt dışılığı ne kadar çok önleyebilirsek devletin sağladığı hizmetler o kadar artar. Bu düşüncelerle meslektaşlarımızın Muhasebeciler Günü'nü kutluyorum" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bir Mart Dünya Muhasebeciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement