Bingöl'de Kadın Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Kadın Sorunları Masaya Yatırıldı

Bingöl\'de Kadın Sorunları Masaya Yatırıldı

Bingöl Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdüresi Yrd. Doç. Dr. Fatma Esen, “Hiçbir ülkede, kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişme, kalkınma ve demokratikleşme sürecinde başarıya ulaşmanın mümkün olmadığını düşünüyoruz” dedi.

07.12.2015 11:45

Bingöl Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdüresi Yrd. Doç. Dr. Fatma Esen, "Hiçbir ülkede, kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişme, kalkınma ve demokratikleşme sürecinde başarıya ulaşmanın mümkün olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Bingöl Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'nün yeni yönetim kurulu, kadın sorunlarını belirlemek, çözüm önerileri sunmak ve çözüme yönelik çalışmalar yapmak için ilk adımı personellerle bir araya gelerek attı. Bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Bingöl Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdüresi Yrd. Doç. Dr. Fatma Esen, birimlerinin temel amacının kadın ve aile sorunlarına dikkat çekerek, özellikle kadının toplum içerisinde hak ettiği konuma ulaşabilmesine katkıda bulunmak olduğunu kaydetti. Esen, "Kadınların üretime ve yönetime katılma imkanına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine hepimiz tanık oluyoruz. Hiçbir ülkede, kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişme, kalkınma ve demokratikleşme sürecinde başarıya ulaşmanın mümkün olmadığını düşünüyoruz. Özellikle günümüzde, kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla gereksinim duyulduğuna inanıyoruz" dedi.

Sağlıklı bir toplumun oluşturulması için, kadını ve erkeği ile toplumun tüm kesiminin güçlendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve birçok konudaki haklı taleplerinin de bir an önce karşılık bulmasının gerekliliğine inandıklarına dikkat çeken Esen, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın hayata daha fazla katılmalarının gerektiğine inandığımız gibi, kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayatın da daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşulu olduğu kanaatindeyiz. Bu doğrultuda birimimizin gerek akademik gerekse sosyal içerikli çalışmalarla günümüz toplumunda önemli bir sorun olarak görülen, kadın ve aile sorunlarına çözüm noktasında önemli bir katkı sağlayacağını umut ediyoruz." - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Kadın Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement