Binalarda Yangın Merdiveni Denetimi Yapılmıyor - Son Dakika
Yerel

Binalarda Yangın Merdiveni Denetimi Yapılmıyor

Binalarda Yangın Merdiveni Denetimi Yapılmıyor

Batmanda, bir çok binada yangın merdiveni olmamasına rağmen herhangi bir denetimin olmadığı belirtildi.

16.09.2015 10:46

Yangın merdivenleri denetimi yok

Son zamanlarda Batmanda bazı evlerde ve konutlarda çıkan yangın ve çeşitli yangın vakaları, yangın merdiveni zorunluluğunu akla getirdi.

Yasalara göre, 4 daire üzeri ve 5 kattan oluşan apartmanlar ile tek katlı dahi olsa topluma açık binaların tümünde yangın merdiveni bulundurma zorunluluğu bulunuyor.

Ancak, Batmanda bir çok apartmanda yangın merdiveninin olmaması dikkatlerden kaçmadı. Bu konuda yeterince denetim olmadığını belirten İnşaat Mühendisi İbrahim Yakut, sorunun sadece Batman değil, tüm Türkiye'de yaşandığını belirtti.

Denetimin şart olduğunu ifade eden Yakut "olası bir yangında tahliye, yangına müdahaleden daha önemlidir. Tahliye ve yangın merdiveni konusunda çok ciddi denetim gerekmektedir" dedi. Yangın merdiveni zorunluluğunun yasalarla belirlendiğini ancak yeterince uygulanmadığını sözlerine ekleyen Yakut, "Birden fazla kat olan bütün topluma açık binalarda, giriş katından itibaren 20'den fazla dairenin faydalandığı konut binalarında ve toplamı 600 metrekareden daha fazla olan katlar veya zemin ile beraber dört normal katı aşan büro binalarda yangın merdiveni zorunludur. Bu şartlarda asma kat veya bodrum katlar kat sayımının dışında tutuluyor" dedi. batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Binalarda Yangın Merdiveni Denetimi Yapılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement