Bilinçli Tercih Yapma Zamanı - Son Dakika
Yerel

Bilinçli Tercih Yapma Zamanı

Bilinçli Tercih Yapma Zamanı

Üniversiteye giriş ve temel eğitimden ortaöğretime geçiş(TEOG) sınav sonuçlarının açıklanması üzerine Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce tercih danışma merkezleri oluşturdu.

08.07.2015 17:05

Üniversiteye giriş ve temel eğitimden ortaöğretime geçiş(TEOG) sınav sonuçlarının açıklanması üzerine Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce tercih danışma merkezleri oluşturdu.

Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde il genelinde 65 tercih merkezi oluşturuldu ve toplam 141 rehberlik öğretmeni görevlendirildi.

Sınav sonuçları belli olan öğrencilerimizin emeklerinin yanlış tercihlerle zayi olmaması, alınan puanların iyi şekilde değerlendirilebilmesi için bilgi ve deneyimi olan rehberlik öğretmenleriyle tercih danışmanlığı yapılacak.

Konu ile ilgili olarak açıklamalar yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Sekiz yıllık ve on iki yıllık eğitim hayatının sonunda elde edilen puanlar belirlendi. Eğitim hayatı süresince yaptığınız çalışmaların karşılığı olarak ulaşılan puanların doğru, isabetli ve etkili kullanma dönemi başlıyor. Bu nedenle profesyonel meslek uzmanları rehberliğinde bilinçli tercih yapma zamanı. İyi bir okul, üniversite tercihinin yanında iyi bir bölüm tercihi de yapılması gerektiği unutulmamalıdır. Sadece adı için okul veya üniversite tercihi yapılması hem mesleki hayatınızı hem de kişisel hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple bilinçli tercih yapmak, mesleklerin kendi kişiliğimizle uyumunu düşünmek çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki sınavda alınan puanın öneminin yanında, yapılacak olan tercihler gelecekteki hayatınıza yön verecektir" dedi.

"ÇOCUKLARINIZ SİZLERİN YARA BANDI DEĞİL"

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu tercih döneminde de ilçelerde tercih merkezleri açarak öğrencilerin bilinçli tercihler yapmalarına yardımcı olacaklarını ifade eden Girgin, "TEOG 6-16 Temmuz 2015, YGS-LYS 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında hizmet verecek olan tercih merkezlerimizde rehberlik öğretmenlerimiz görev alacak olup öğrencilerimizin tercihlerde dikkat etmesi gereken hususlar hakkında da bilgi vereceklerdir. Değerli velilerimiz; biliyoruz ki eğitimlerine yıllarca emek verdiğiniz çocuklarınız için önemli bir yol ayrımındasınız. Çocuklarınızın gelecekteki okulları, meslekleri bu tercih süresi zarfında ortaya çıkacak. Fakat çocuklarınız sizlerin yara bandı değildir. 'Ben olamadım çocuğum olsun' mantığıyla baskı yaparak çocuklarınızın tercihlerinde kendi kişiliklerine uymayan okullar, meslekler seçmelerine sebep olmayın. Çocuklarınıza seçtikleri üniversite ve meslekler konusunda destek olmanın en büyük göreviniz olduğunu unutmayın. Tercih döneminde bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize kolaylıklar diliyorum" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilinçli Tercih Yapma Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement