Bilinçli Gençler Şifa Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Bilinçli Gençler Şifa Dağıttı

Bilinçli Gençler Şifa Dağıttı

Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında, Beyobası Beldesinde bu yıl eğitime başlayan Şehit Seyhan Yılmaz Kız Teknik ve Meslek Lisesi gençleri, "Bilinçli Gençler Şifa Dağıtıyor" sloganı ile Türkiye'de ilk kez "Zamanı Geçmeden Şifa Olacak"...

14.01.2012 14:01

Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında, Beyobası Beldesinde bu yıl eğitime başlayan Şehit Seyhan Yılmaz Kız Teknik ve Meslek Lisesi gençleri, "Bilinçli Gençler Şifa Dağıtıyor" sloganı ile Türkiye'de ilk kez "Zamanı Geçmeden Şifa Olacak İlaçlar Projesi" ile evlerde kullanılmayan, ihtiyaç olmayan ve günü geçmemiş ilaçları topluyorlar.

Projenin sorumluluğunu Okul Müdürü Hava Banioğlu ve Matematik Öğretmeni Şule Odabaşı üstlenirken, gönüllü öğrenciler, Köyceğiz, Beyobası ve yakın çevredeki evlere giderek, kullanılmayan ve günü geçmemiş ilaçları topladılar. Bu arada bu etkinliği gazetelerde ve internette takip eden bir çok kişi evlerinde ki ilaçları kargo ile gönderdiler.

Kampanyanın başlaması bir ayını tamamladı ve bu süre içerisinde vatandaşlar kampanyaya büyük ilgi gösterdi, bu zaman içerisinde çok sayıda ilaç toplandı. Toplanan ilaçlar Köyceğiz Milli Eğitim Müdürlüğüne getirildi ve yetkililere teslim edildi.

İlaçları teslim alan Toplum Sağlık Merkezi Sorumlu Hekimi Dr.Canüp Dağdelen ise, "Çocuklarımızın sağlık için yaptıkları bu yardım, önemli bir duygu. Özellikle felaketlerle yaşadığımız dönemlerde anlamlı bir katkı sağlıyor. İlaçlar, bilinçli kullanım bilincini oluşturduktan sonra daha faydalı olacaktır. Biz şimdi bu ilaçları tekrardan kontrol ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız" dedi.

Burada İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakamı ziyaret eden okul yönetimi ve öğrencilere Kaymakam Yücel Gemici, Ömer Seyfettin'in eserlerinden oluşan birer set hediye etti.

Kaymakam Yücel Gemici konu hakkında yaptığı açıklamada "Hem okul aile birliğimiz, hem velilerimiz, hem öğretmenlerimiz ve özellikle çocuklarımız ile beraber sivil toplum kombinasyonu olmuşlar. Bu bağlamda yapılan proje kapsamında toplanan bu ilaçlarımız ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Bu duyarlılıklarından dolayı tüm katkıda bulunanlara teşekkür ediyor, öğrencilerimizi de tebrik ediyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammer Yakacak ise, "Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında Beyobası Şehit Seyhan Yılmaz Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde yaptığı bu proje ile evlerinde ve evlerde kullanılmayan, zamanı geçmeyen ilaçları topladılar. Bir aylık süre içerisinde yapılan bu çalışmalarda elde edilen ilaçları tasnif ederek programı tamamladılar. Bu gün bizde arkadaşlar ve öğrencilerimizle beraber bu ilaçları Toplum Sağlığı Merkezimize teslim edeceğiz. Arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum ilçemizde bu tür etkinlikler bundan sonrada devam edecek "dedi

Proje sorumlusu olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Matematik Öğretmeni Şule Odabaşı, "Güzel bir kampanya başlattık. Öğrencilerim de oldukça heyecanlı idi. Bu proje ile evlerimiz de kullanmayan, ihtiyaç duymadığımız ilaçları toplayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya vesile oluyoruz. Bu projeyi Şehit Seyhan Yılmaz Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak başlattık, bu bir ilk, çok mutluyuz. Bu projemize de Türkiye genelinde birçok okul ve kişi destek oldu, bir ay süren bu kampanyamızda çok sayıda ilaç topladık. Proje ile hem milli gelire destek olurken, hem de ihtiyaç sahiplerine bir anlamda yardımcı olmuş olduk" dedi.

Okul Müdürü Hava Banioğlu ise Okulun Ağustos ayında eğitime başladığını dikkat çekerek, "Okulumuzda 17 Erkek, 41 tane kız öğrencimiz bulunuyor. Bilinçli Gençlik olarak Beyobası beldesinde bir proje başlattık. Başlattığımız proje ile hem gençlerimize değişik, sosyal, kültürel bir etkinlik, hem ülke ekonomisine katkımız olsun istedik ve bu proje kapsamında ilaç toplamaya başladık. Aralık ayının son günü projemiz tamamladık ve proje sonunda topladığımız ilaçları Aile Toplum Sağlığı Başkanlığına teslim ettik" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilinçli Gençler Şifa Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement