Bilgisayar Programları Çocuk Oyuncağı Şenliği Başladı - Son Dakika
Yerel

Bilgisayar Programları Çocuk Oyuncağı Şenliği Başladı

Bilgisayar Programları Çocuk Oyuncağı Şenliği Başladı

“Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı” adlı etkinlikler başladı.

03.05.2014 17:29

"Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı" adlı etkinlikler başladı.

Malatya Park AVM'de ilk bölümü bugün başlayan ve 4 Mayıs Pazar akşamı sona erecek olan "Programlama Çocuk Oyuncağı" Şenliği hakkında bilgi veren TED Malatya Koleji Lise Müdürü İsmail Özçelik, "Okulumuz Bilgi Teknolojileri Birimi olarak 2014 yılının Mayıs ayında bir hafta sürecek

"Programlama Çocuk Oyuncağı" Şenliği ile başlayıp, 5-9 Mayıs 2014 tarihinde yalnızca öğrencilerimizin katılacağı Silikon Vadisi'nde bilgisayar ve internet dünyasının en önemli şirketlerinde genç yaşta önemli işlere imza atan Bilgisayar Mühendisi ve Programcı uzmanlarla video konferans aracılığıyla sohbet edecekler" ifadelerini kullandı.

Okulun Bilişim teknolojileri Koordinatörü Hakan Karadayı ise, "Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı, öğrencilerin, her gün büyük keyifle oyun oynadıkları ve sosyalleştikleri bilgisayar ve internet teknolojileriyle aslında kendi programlarını da yazabileceklerini ve bunun çok basit bir şey olduğunu fark etmelerine yönelik bir etkinliktir.

"Bilgisayar Programlama Çocuk Oyuncağı" etkinlikleriyle genç nesillerin yoğun bir biçimde kullandıkları bilgisayar ve türevi cihazlarla internet teknolojilerinin sadece bir tüketim değil, aslında bir değer yaratma aracı olduğu algısını erken yıllarda kazanmalarını sağlamak üzere çeşitli etkinlikler düzenlenecektir" şeklinde konuştu.

Karadayı, "Neden bu etkinlikleri yapmaktayız?" sorusuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Boyutları küçülen, fiyatları düşen, işlem hızı artan bilgisayar ve türevi cihazlarla hızlı internete erişim tüm dünyada hızlandı ve kolaylaştı. Ülkemizde de 2013 TÜİK rakamlarına göre 16-74 yaş aralığında bilgisayar ve internet kullanım rakamları sırasıyla yüzde 49,9 ve yüzde 48,9'dur. İnsanların evlerine hızlı internet ile bilgisayar ve türevi cihazları satın alma oranı hızla artmaktadır.

Evlere giren hızlı internet ve bilişim cihazları sayesinde çocuklarımızın da bilişim cihazlarını kullanma oranı gün geçtikçe artmaktadır. Yine TÜİK verilerine göre 6-15 yaş arası çocuklarda bilgisayar kullanma yaşı ortalama 8 iken 6-10 yaş grubunda ortalama bilgisayara kullanmaya başlama yaşı 6'dır. 11-15 yaş grubunda ise 10'dur. Aynı araştırmaya göre 6-15 yaş arasındaki çocuklarımızın yaklaşık yüzde 45,6'sı hemen hemen her gün internet kullanmaktadırlar. Çocukların ağırlıklı olarak ödev yapmak, oyun oynamak ve sosyal medya ortamlarına katılmak için interneti kullandığı görülmektedir." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilgisayar Programları Çocuk Oyuncağı Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement