Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.

14.04.2015 20:58

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.

Bilecik İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleşen toplantıya, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, toplantının yıllık program kararnamelerinde belirtilen ilke ve esaslara göre yapıldığı belirtti. Nayir, "2015 yılı programı uygulanması ve koordinasyonuna dair Bakanlar Kurulu Kararı gereği biz bu toplantımızı yılın ikinci toplantısı olarak birlikte yapacağız inşallah. Ocak ayında yapılan birinci toplantıda 2014 yatırımlarının yıl sonu itibariyle değerlendirmesini yapabilmiştik. Bu toplantımızda ise 2015 yılı yatırım programında yer alan yatırımların dönem sonu itibariyle nakli ve fiziki gerçekleşme durumuna ilişkin değerlendirmeleri yapacağız. Ayrıca il koordinasyonların temel amaçlarında olan yatırımlara ilişkin sorunlarımızın çözülmesi ödeneklerin zamanına ve amacına uygun kullanılması kurum ve kuruluşlar arasında iş birliği ve koordinasyonu gerektiren hususlar varsa onları görüşeceğiz. 2015 yılı programı kapsamında kamu yatırımları olarak ilimizde 489 proje ve alt proje yürütülmektedir. Dönem sonu itibariyle bu projelerden yalnızca 12 tanesi bitirilmiştir. 135 tanesinde çalışmalar devam ediyor. 15 proje ihale aşamasında. Henüz başlayamadığımız proje ve alt proje sayısı da 328. Yatırımlarımızın toplam proje tutarı 719 milyon 252 bin TL. 2015 yılı ödeneği toplamı ise 151 milyon 530 bin TL. Dönem sonuna kadar 19 milyon 151 bin TL harcandı. Ortalama nakli gerçekleşmemiz yüzde 13. Başta karayolları 14'üncü bölge müdürlüğü olmak üzere bazı yatırımcı kurum ve kuruluşların program yılı başında yatırım ödenekleri düşük olsa da yıl içerisinde gelecek ödeneklerle toplam ödeneğin artacağını bekliyoruz" dedi.

"3 BLOK 300 BİN KARE KAPALI ALANA SAHİP DERSLİK VE MERKEZİ BİRİMLER İNŞAATI VAR"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Genel Sekreteri Rüştü Mumcu, 2015 yılı içerisinde üniversitelerinde toplam 2 adet büyük proje bulunduğunu belirterek, "Bunlardan birincisi Merkez Kampüsü her biri on bin metre kare alana sahip toplam 3 blok 300 bin metrekare kapalı alana sahip derslik ve merkezi birimler inşaatıdır. Bu projenin yatırım bedeli 41 milyon 953 TL'dir. İnşaatın bitimi 18 Haziran 2016'dır. İkinci projemiz Bozüyük'te 7 bin 705 metre kare alanına sahip uygulamalı bilimler yüksekokulu inşaatı. Yatırım bedeli 7 milyon 446 bin TL'dir. Bitiş tarihi 24 Ağustos 2015 tarihidir. 2015-2016 Eğitim- Öğretim yılında hizmete açılacaktır. Diğer işlerimiz devam etmektedir" dedi.

"BİLECİK-SÖĞÜT ARASI 19 KİLOMETRELİK YOLU TAMAMLADIK"

Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, yeni yapılan heyelan ve hızlı plan yolları, Yenişehir yolu hariç bunların dışındaki projeler devam ettiğini belirtti. Özgür, "18 milyonluk bir harcama görünüyor. Bilecik- Söğüt 19 km'lik olan yolu tamamladık. Söğüt ve Eskişehir yolunu bitirdik. Bilecik organize sanayi bölgesinde bir köprü kavşağı var. İznik- Mekece yolu çalışmalarımız hala devam ediyor. Bilecik şehir geçidini de tamamladık. Karayolları ağına alınmış hızlı tren ve gar bunları birleştiren bir köprüdür. Haftaya veya bir sonraki hafta bunların çalışmalarına da fiilen başlıyoruz. Projelerimizde önceliğimiz olan hızlı tren garını otobüs garına bağlamaktır. Çalışmalarımız inşallah yaz sonunda bitecek. Bozüyük- Eskişehir yolundaki çalışmalarımızı bitirmek için havaların düzelmesini bekliyoruz. 35 milyonluk bir yatırım hedefliyoruz. Yenişehir yolunun çalışmalarını ise Karayolları Müdürlüğü hala inceleniyor" dedi.

"DEVAM EDEN 19 PROJEMİZ VAR"

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, biten 1 adet projeleri olduğunu belirterek, "Devam eden proje 19, İhalede olan projelerimiz ise 3 adettir. 2015 yılı yatırım programlarında bütün su işlerimiz tamamlandı. Eski yıllarda tamamlanmış kanalların suyunu bu sene yetiştirmeyi planlıyoruz. Bilecik Pazaryeri- Dere köy projesini de bitirmeyi planlıyoruz. Sulama projeleri ile ilgili çalışmalara başladık. Çalışmalarımız hala devam ediyor. 2015 yılı yatırım ve uygulama programında 2 adet idare imkanlarıyla yapılacak iş bulunmaktadır. Bilecik Pazaryeri Bozcaarmut köyü pompaj sulaması için malzeme alımı olacaktır. Bilecik Kızıldamlar barajından Küre pompaj sulaması 3'üncü kısım iletim hattı ile su takviyesi için sulama birliğinden noterden taahhüt alınması halinde ek ödenek istenecektir" dedi.

"15 MAYIS 2015 TARİHİNDE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİR YOLLARI GARI TAMAMEN TESLİM EDİLECEK"

Devlet Demir Yolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Birol Sağlam, ellerinde Bilecik için 33 adet projeleri olduğunu belirterek, "Elimizde olan harcamalar ve ödenekler bulunmamaktadır. Koordinasyona getirilecek bir konumuz yok. 15 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yolları garı tamamen teslim edilecek. Bursa'ya yapılacak olan Yüksek Hızlı Tren garının güzergahı henüz belli değil. Bilecik'te hızlı tren tabi ki duracak ama hizmet verecek ama durup durmayacağı da yolcuların taleplerine göre belirlenecek" dedi.

"İKİ TANE FARKI PROJEMİZ VAR"

İller Bankası Bölge Müdürü Levent Yanar, Bilecik'te 2 tane farkı projeleri olduğunu belirterek, "Bunlarda 1-2 ay içerisinde tamamlanacak. İhalede olan projelerimiz ise sözleşme aşamasında" dedi.

"DİKTİĞİMİZ FİDANLARA 10 YIL BAKIM YAPIYORUZ"

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Çoşkun, kendilerinin çalışmalarının kış aylarında olmadığını ve daha çok zamanlarının bir kısmını ormanda çalışarak geçirdiklerini belirtti. Çoşkun, "2014 yılında 28 denetim yapıldı. 19 adet suç tutanağı düzenlenip gerekli makamlara verildi. İhalesi olan çalışmalarımız var. İnşallah ormanlarımıza ağaçlandırma ve bakım yapacağız. Bizim ormanda yaptığımız çalışmalar toprağı yerinde tutmak için. Diktiğimiz fidanlara 10 yıl bakım yapıyoruz. Yeni yollarımızın da ihalelerini yaptık. 2 Gölpazarı, 1 Bozüyük ve 1 Osmaneli yolları olmak üzere. Bu sene Bilecik iline karın çok yağması bizi de etkiledi. 70 bin metre küp orman ağacımız zarar gördü. 331 bin 980 adet fidanı toprakla buluşturduk. Bu sene diktiğimiz fidan sayısı ise 2 bin adettir. Yazın gelmesiyle beraber orman yangınlarının önlenmesi için hazırlıklar yapıyoruz.700 bin TL kredi vereceğiz. Serası yıkılan vatandaşlarımız için ise 500 bin kredi vereceğiz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Yahya Güngör ise, 2015 yılında yatırım olarak 3 adet projeleri olduğunu belirterek, "İhalelerimiz var onları yapacağız. Bozüyük hizmet binamızın bakımı yapıldı. Bu sene içerisinde bütün çalışmalarımızı bitireceğiz" dedi.

"34 KÖYDE ORMAN KADASTRONUN TESLİMİ VE SÖZLEŞMESİ DEVAM EDİYOR"

Toplantıda son sözü olan Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, 15 köyün 11'inin kesim askısının yapıldığı belirterek, "Diğer 4 köy 2 ay içerisinde askısı yapılacak. 34 köyde orman kadastronun teslimi ve sözleşmesi devam ediyor. Yaptığımız bu projeler milyonluk projeler ve projelerin yarısı aynı anda uygulanmaktadır. Bilecik'e 12 bin liralık bir iyileştirme çalışması yapıldı. 3 tane müdürlüğün iyileştirme çalışmalarını yapıyoruz. Çalışmalarımız da herhangi bir sıkıntımız yok" dedi.

Konuşmaların ardından 2015 yılı Bilecik İl Koordinasyon Kurulu 2'inci toplantısı sona erdi. Bir sonraki toplantı Temmuz ayında yapılacağı bildirildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement