Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.

21.01.2015 15:46

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yapıldı.

Bilecik İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleşen toplantıya, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri, belediye başkanları katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Nayir, 2014 yılı yatırımlarının yıl sonu değerlendirmesini yapmak üzere il koordinasyon kurulu olarak 2015 yılının ilk toplantısını yaptıklarını belirterek, "İlimizde 2014 yılı yatırımcı kurum ve kuruluşların tarafından 339 bu rakam üzerinde çalışmalar yapabilmiştir. Proje toplam tutarımız 555 milyon 640 bin TL'dir. 2014 yılında öngörülen ödenek toplamda 158 milyon 100 bin TL'dir. Yıl sonuna kadar bu ödeneğin 127 milyon 298 bin TL harcanarak yüzde 81 oranında bir nakli gerçekleştirme sağlanmış durumdadır. Kamu harcamalarımızın yüzde 41'i eğitim sektöründe, yüzde 20'si ulaştırma sektöründe, yüzde 13'ü tarım sektöründe, yüzde 2'si enerji ve sağlık sektöründe yüzde 23'ü de diğer kamu sektörlerinde gerçekleşmiştir. Yıl sonu itibariyle 229 proje bitirilmiş, 68 projede çalışmalar devam etmektedir. 10 proje ihale aşamasında 32 projeye henüz başlanılmamıştır" dedi.

ÜNİVERSİTEDE TEKNİK KÜLTÜREL ALT YAPI TAMAMLANDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise, üniversitelerinde bu sene aşağı yukarı yaklaşık 25 milyon TL'lik yatırım bütçesiyle bilim görev döneminin son aşamasına geçtiklerini belirtti. Özcan, "2015 yılı itibariyle bir üniversitede olması beklenen bütün teknik kültürel alt yapısı tamamlanmış bir şekilde. Memleketimizin bölgemizin hizmetine devam edecek. Bizim tahminlerimize göre aşağı yukarı bu ölçek de bir üniversitenin ortaya çıkış boyutu da 100 milyon lira civarında gerçekleşecek. Şuan da 15 bin öğrencimiz var. Personelle birlikte ve bütün bileşenleriyle birlikte bu rakam 17 bin civarında. Demek ki önümüzdeki yıl bu rakam 20 bini aşağı yukarı zorlayacak" dedi.

12 YILDAN BU YANA BİLECİK'E 2 MİLYAR TL YATIRIM YAPILDI

Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, 2003'e kadar Bilecik iline 22 kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirterek, "2003'den bugüne kadar 43 km bölünmüş yol yapıldı. Yaklaşık 6 kat kadar bölünmüş yol Bilecik'e kazandırıldı. 2003'den 10 yıl geriye gittiğimiz zaman toplam yatırım 49 milyon TL idi. Son 12 yılda Bilecik'e 2 milyar TL'lik bir yatırım yapıldı. Bilecik'te 6 tane bölge müdürlüğümüz hizmet vermekte. Bilecik yatırımda ikinci sırada ve sıcak asfaltta ikinci, bölünmüş yollarda da üçüncü sırada, Yüzölçümüyle diğer illeri kıyasladığımız zaman Bilecik'e yaptığımız yatırım son 12 yılda yapılan yatırım rakamlarla ortada" dedi.

427 HEKTAR TARLALAR SULANMIŞ DURUMDA

Devlet Su İşler (DSİ) 3. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, kamuoyunu ilgilendiren konulardan bir tanesi barajların doluluk oranları olduğunu belirterek, "Bilecik il genelindeki barajlardan, Dodurga barajımız yüzde 13, Kızıldamlar barajı yüzde 57, Günyurdu Mustafa Erdemir barajı yüzde 52 civarında doluluk oranımız. Henüz oranlarımız düşük, ancak bu karla mücadele karayollarını zorlayan proje gereği bizde oradan barajlarımıza gelmesini bekliyoruz. Tamamlanmış tesislerle ilgili 427 hektar tarlamız sulanmış durumda" dedi.

10 YILDA 1 TRİLYON 495 MİLYON YATIRIM YAPTIK

Devlet Demiryolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Halik Korkmaz, Bilecik il sınırları içerisinde demir yolu yaratımlarıyla ilgili 2003-2013 yılları arasında 1 trilyon 495 milyonluk bir yatırımları olduğunu belirterek, "2014 yılında ise 40 milyon 108 TL'lik bir yatırımımız var. Toplam proje bedelimiz 74 milyon 454 TL ve önceki yıllar 18 milyon 620 TL. Toplam yıl içindeki ödeneğimizde 40 milyon 108 TL, bu yıl yaptığımız harcama 29 milyon 279 bin TL. 2014 yılında nakli gerçekleşmesi burada yüzde 39 görünüyor ama şuan ki gerçekleşmesi yüzde 73, toplam proje sayımız 30'dur. Tamamlanan proje sayısı 20, devam eden 5 projemiz ve hale aşamasında 2 proje var. Başlanmayan 3 projemiz var ve yıl içerisinde fiziksel gerçekleşme ise yüzde 76'dır. Başlanmayan 3 projeden birisi genel müdürlüğümüzün takibinde, bir tanesi ihale aşamasında bir tanesi de iptal ediliyor" dedi.

17 MİLYON PROJE BEDELLİ İNŞAATIMIZ BAŞLAYACAK

İller Bankası A.Ş Eskişehir Bölge Müdürü Levent Yanar, bölge müdürlüklerince Bilecik iline toplan 2014 yılında toplam 4 tane projeleri tamamladıklarını olduğunu belirterek, "4 projemiz, biri üst yapı olmak üzere diğerleri kanalizasyon projeleri tamamlanmış durumda. Fziki gerçekleşmemiz yüzde 100 durumda. Kanalizasyon sektöründe Osmaneli-Bilecik koordinasyon inşaatı tamamlandı. Su arıtma tesisi inşaatımız tamamlandı. Bilecik akıtma su tesisatımız tamamlandı ve işletmeye alınacak. Bilecik'te iki tane yüzde 100 ibreli park inşaatımızın projesi sunuldu. Projesi onaylandıktan sonra Osmaneli'nde ve Pazaryeri'nde iki tane yüzde 100 ibreli park inşaatımız tamamlanacak. 2015 yılında Gölpazarı'nda içme suyu ve kanalizasyon ihalemiz yapıldı. Sözleşme imzalandıktan sonra 17 milyon TL'lik proje bedelli inşaatımız başlayacak" dedi.

EDEBALİ VADİSİNDE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR VAR

Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı ise; Doğanlar Camii ve Pazaryeri'ndeki restorasyon çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, " Restorasyonunu tamamladığımız camiler ibadete açıldı. Yine İlyasbey köyü hamamı faaliyette çalışması bitti. Yine Edebali vadisinde yaptığımız çalışmalar var. Bunlarla ilgili iş artışına gitmemiz gerekiyor. Onunla ilgili de yüzde 50'yi aşıyor yönetmeliğimizde bir yolumuz var şuanda Ankara'da. İnşallah orayı aldığımızda vadiyi tamamlamış oluruz. Yine İlyasbey köyü camimizde restorasyon devam ediyor ve bu yıl içerisinde 2015 senesinde tamamlanacak. Bozüyük'te minare işimiz vardı onu yaptık, tamamladık. Kasımlar köyü kış şartlarında şuanda faaliyet gösteriyor ama uzun yıllar beklemiş olan ihalesi yapıldı. 21 Aralık 2014 tarihinde yine projelerini tamamladığımız Söğüt ilçemizdeki 3 tane yerimiz vardı. Bu türbede acilen daha program ödenek kabul olmadan çalışmalara başladık önümüzdeki törenlere yetiştirelim diye" dedi.

BİLECİK İLİNİN YÜZDE 54'Ü ORMAN

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bilecik'n yüzde 54'ü orman olduğunu ve bunun da 128 bin 612 milyon hektarlık alana terkabil ettiğini belirterek, "Orman alanımızın yüzde 59'u verimli. Yüzde 41'i orman, 10 milyon metre küp yaklaşık servetimiz var. Orman alanlarımızdaki yıllık artım yüzde 77 bin metreküp. 531 bin ton yıllık oksijen üretiyor ormanlarımız ve 9 milyon metreküp karbonu da tutuyor. 5 projemiz var toplam faaliyeti harcanan 2014 yılında 1 milyon 646 bin TL. Kadastro çalışmalarımız kadastro müdürlüğümüzce koordineli olarak devam ediyor. Kadastro müdürlüğümüzün programa aldığı köylerde orman ve tapu kadastro birlikte çalışıyor" dedi.

HARMANKAYA KANYONUNU YÜZDE 100 TAMAMLADIK

Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, 2014 yılı içerisinde 691 bin TL olan ödeneklerinin Harmankaya Kanyonu ile alakalı kısmının yüzde 100'ü tamamladıklarını belirterek, "Yine ulusal biyolojik çeşitli temizleme ihalemizi de yaptık ve geçen sene çalışmalar başladı. 2015 yılı sonunda bu çalışmalar bitecek ve ödeneği tamamen kullanılacak. Su deposu çalışmamızı da bitirdik. Bekçi ve soyunma evlerini ahşap şeklinde yapıp tamamlayarak kır kahvesi inşaatı ve tuvaletlerimizi tamamladık. Yürüyüş yolumuzu bahçe ev olarak gerçekleştirerek, köprümüzün inşaatı ve istinat duvarını tamamladık" dedi.

BİLECİK İL SIRILARI İÇERİSİNDE TEİDAŞ OLARAK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİDAŞ) Tesis İşletme Grup Müdürü A. Özgür Aktaş, 17 Ekim 2014'de grup müdürü olduğu tarihten itibaren TEİDAŞ olarak çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bilecik İl sınırları içerisindeki 5 trafo merkezimizle yüksek gerilim hatlarımız tapu merkezimizle faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu sene içinde tamamlanan bir yatırımımız olmadı ancak, tapu merkezimizin mevcut kapasitesi şuanda yeterli ve talepler doğrultusunda biz bunları güncelliyoruz" dedi.

BİLECİK İLİNDE 1 ADAT YATIRIM PROJEMİZ MEVCUT

Tapu ve Kadastro Eskişehir 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Bilecik il genelinde çalışmalarının devam ettiğini belirterek, " Bilecik ilimizde 1 adet yatırım anlamında projemiz mevcut. Projenin yaklaşık geliri 900 bin TL olup şuanda yüzde 40 civarında projemiz devam etmektedir. Tapu ve kadastro ile ilgili verilenin sayısallaştırılması ve kadastro bilgilerinin tapu bilgilerinin elektronik ortama aktarılıp kullanıcılara zamanında ve doğru bir şekilde aktarılması noktasında tapu ve kadastro genel müdürlüğümüzce yapılan ihaleler olarak merkezde, hem Eskişehir bölge müdürlüğümüzde hem de Bilecik ilimizde devam eden projelerimiz var" dedi.

Konuşmanın ardından Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement