Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Yangın Tatbikatı

Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi\'nde Yangın Tatbikatı

Bilecik Merkez Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, ‘Acil Durum Eylem Planı’ çerçevesinde belirtilen koruma, kurtarma ve yangın söndürme ekiplerinde görev alanlara, eğitim verildi.

05.11.2016 13:06

Bilecik Merkez Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, 'Acil Durum Eylem Planı' çerçevesinde belirtilen koruma, kurtarma ve yangın söndürme ekiplerinde görev alanlara, eğitim verildi.

Eğitim, Bilecik İş Sağlığı ve Güvenliği İl Koordinatörü Mustafa Çağlar tarafından verildi. Kurs kapsamında yangın söndürmeye ilişkin teorik bilgilerin verilmesinden sonra uygulama bölümünü oluşturan tatbikatlar da gerçekleştirildi. Tatbikat bölümlerinde AFAD ekiplerinden destek alındı. Böylece teorik bilgilerin daha kalıcı şekilde öğrenilmesi sağlandı. Kursun tamamlanmasının ardından bilgiler veren Bilecik İş Sağlığı ve Güvenliği İl Koordinatörü Mustafa Çağlar, "Çok yararlı bir kurs süreci geçirdik. Okul ve kurumlarımızda koruma, kurtarma ve yangın söndürme ekiplerinde görev alan arkadaşlarımıza yangına müdahale konusunda hayati önem taşıyan bilgi ve beceriler kazandırdık. Yangın gibi durumların hayatta hiç beklemediğimiz bir anda birdenbire karşımıza çıkan durumlar olur. Yangın esnasında panik yapmadan bilinçli bir şekilde önceden hazırlanıldığı gibi organize olarak harekete geçmek gerekir. Bu can ve mal kaybını en aza indirir. Bu yüzden, her kurum bünyesinde bu eğitimlerin en azından belirli bir görevli kitlesine verilmesi çok önemlidir" ifadelerini kullandı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement