Berat Kandili - Son Dakika
Yerel

Berat Kandili

Berat Kandili

Kayseri Müftüsü Maraşlıgil: Berat Kandili, Müslümanların sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma ve ilahi lütuflara erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna bir zaman dilimidir"

11.06.2014 11:58

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Berat Kandili'nin Müslümanların sınırsız af ve merhamet sahibi olan Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma ve ilahi lütuflara erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

Maraşlıgil, düzenlediği basın toplantısında, yarın gece Berat Kandili olduğunu anımsattı.

"Berat" kelimesinin borçtan, suç ve cezadan, hastalıktan kurtulmak anlamına geldiğini anlatan Maraşlıgil, Berat gecesinin Müslümanlar tarafından bu nedenle coşkuyla ve saygıyla kutlandığını dile getirdi.

Bu gece Allah'ın pek çok kulunu affedeceğini ifade eden Maraşlıgil, şöyle devam etti:

"Berat gecesine mağfiret gecesi de denir. Peygamber Efendimiz bu gece ile ilgili şunları buyurmuştur: 'Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah bu gece dünya semasına tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' diye rahmet nazarıyla bakar.'

Berat Kandili, Müslümanların sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma ve ilahi lütuflara erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna bir zaman dilimidir. Bu geceler kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, yüce yaradanın rızası doğrultusunda hayatımıza yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir. Böyle gecelerde akraba ve dostlarımızla tebrikleşmeli, fakir ve yoksulları görüp gözetmeliyiz, tövbe ve istiğfar etmeliyiz. Ayrıca kendimizi yaklaşan Ramazan'a hazırlamalıyız."

Maraşlıgil, Türkiye'de yaşanan sıkıntıların sona ermesi ve dünyaya barışın hakim olması için bu gece bol bol dua edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Berat Kandili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement