Bengisu Katlı Otoparkı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bengisu Katlı Otoparkı Açıldı

Bengisu Katlı Otoparkı Açıldı

belediye tarafından yaptırılan 160 araçlık katlı otoparkın açılışı yapıldı.

02.08.2012 17:16

Ödemiş'te trafik yoğunluğunun yüksek olduğu Bankalar Caddesi'ne soluk aldırmak amacıyla,

belediye tarafından yaptırılan 160 araçlık katlı otoparkın açılışı yapıldı. Açılışa, ünlü Türk Hak Müziği sanatçısı Bedia Akartürk, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Bengisu Aile Birliği adına Turan Bengisu, CHP ilçe Başkanı Mehmet Eriş, ilçedeki daire müdürleri, belde belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Otopark'ın açılış konuşmasını Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin yaptı. İlçedeki trafik sorunun her geçen gün büyüdüğünü ve bu soruna çözüm olması amacıyla yaptırdıkları otoparkın Bankalar Caddesi olarak bilinen Gazi Caddesi'nde çözüm olmasını beklediklerini belirten Keskin, şöyle konuştu: "Bankaların ve çok sayıda dükkanın bulunduğu bu bölgede, bin 480 metrekarelik alanda toplan 6 bin 218 metrekarelik bir otopark kazandık. İhale keşif bedeli 2 milyon 69 TL olan otopark inşaatımız, bir milyon 219 TL bedelle Ödemişli müteahhit Akın Tatlı tarafından yapıldı. Otoparkın toplam maliyeti 4 milyon TL'yi buldu. Otoparkın inşaası için belediyle bütçesinden para çıkmadı. Projeyle ilçemizde tamamı kullanılmayan bu alanı, 16 dükkan sahibi ile işbirliği içinde kullanışlı bir alan haline getirdik. Bu açıdan anlayışlı davranan dükkan sahiplerine Ödemişliler adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu bölgede park sorunun azalmasını bekliyor ve vatandaşlarımızdan parkı kullanmalarını bekliyorum."

Keskin'in ardından konuşan CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray sözü aldı. Ödemiş'in kendisi için çok önemli bir kent olduğunu belirten Çıray, "Aslen Bayındırlıyım ama eşim Ödemiş'in köklü ailelerinden. Ödemiş Devlet Hastanesi'nde de çok genç yaşlarda başlamak üzere uzun süre başhekimlik yaptım" dedi. Siyasetin bir vefa işi olduğunu belirten Çıray, başkan Keskin'i Ödemiş'in yetiştirdiği Atatürk'ün silah arkadaşı ve doktoru olan Mustafa Bengisu'ya vefa örneği gösterip otoparka adını verdiği için teşekkür etti. Çıray, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Ödemiş'in çok değişik belediye başkanları oldu. Hepsi de ilçeye bir taş koydu. Ama Bekir Keskin hepsinden farklı olarak, imar ve kültür işlerini birlikte yürütüyor. Bu arada Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener'i de burada anmak isterim. Böyle giderse Ödemiş, bölgenin başkenti olabilecek bir sinerjiye sahip olacak. Ticaret Odası ve borsa ve diğer esnaf odaları şimdi bu yeni sinerjiye destek olmalıyız."

Çıray'ın ardından konuşan Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu da ilçedeki trafik sorununa dikkat çekerek, bu projeyi hayata geçiren belediye başkanı Bekir Keskin ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Vatandaşları trafik konusunda duyarlı olmaya davet eden Koçoğlu, kısa mesafeli yerlerde araç kullanmamalarını istedi. Koçoğlu, başkan Keskin'i, Atatürk'ün silah arkadaşlığı ve doktorluğunu yapan eski Ödemiş belediye başkanlarından Mustafa Bengisu'nun adını yaşatmasından dolayı da kutladı. Konuşmaların ardından açılışı yapılan otoparkta bulunan dükkanların tapu ve anahtar devir teslim töreni yapıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bengisu Katlı Otoparkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement