Belediyelerin Kültür Merkezi Binası Anlaşmazlığı - Son Dakika
Yerel

Belediyelerin Kültür Merkezi Binası Anlaşmazlığı

Belediyelerin Kültür Merkezi Binası Anlaşmazlığı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Suruç Belediyesi arasında Amara Kültür Merkezi binası nedeniyle anlaşmazlık yaşanıyor.

17.06.2014 17:48

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Suruç Belediyesi arasında Amara Kültür Merkezi binası nedeniyle anlaşmazlık yaşanıyor.

Suruç Belediyesi tarafından yapılan Amara Kültür Merkezi'nin binasının kendi kullanımlarında olduğu gerekçesiyle binayı Büyükşehir Belediyesi'ne devir etmek istemiyor. Büyükşehir Belediyesi de, itfaiye arsasında yapılmış olan binanın kendilerine devir edilmesi gerektiğini savunuyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Suruç Belediyesinin Kültür Merkezi'ni boşaltması durumunda, Büyükşehir Belediyesi Suruç İlçe Koordinatörlüğü'nün bu binada hizmet vermeye başlayacağı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi'nin Suruç'taki birimlerin faaliyete geçmemesine nedeni olarak da bu bina gösterildi. Suruç Belediyesi Eş başkanı Orhan Şansal da, Amara Kültür Merkezinin bulunduğu itfaiye arsası ile birlikte Kültür Merkezi binasının da Büyükşehir belediyesi'ne devir edildiğini kaydetti. Binayı Suruç Belediyesi'nin yaptığını vurgulayan Şansal, "Binayı bizim belediye yaptı.Binası bizim hizmetimizde.Her türlü eğitim veriliyor.Daha önce de kendilerine söyledik. Büyükşehir İlçe koordinatörlüğü hizmet binası için, Şehir yolu üzerindeki KÖYDES hizmet binasını önerdik.Önce kabul ettiler,daha sonra nedense Kültür binasını istediklerini söylediler.Biz buraya çok masraf yaptık. Sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu.

Öte yandan geçen yıl hizmete giren Amara Kültür ve Sanat Merkezi yaklaşık 1 milyon TL'ye mal oluştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediyelerin Kültür Merkezi Binası Anlaşmazlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement