Belediyeler Afete Karşı Bilgilendiriliyor - Son Dakika
Yerel

Belediyeler Afete Karşı Bilgilendiriliyor

Belediyeler Afete Karşı Bilgilendiriliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Asya Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından ‘Afet Bilinçlendirme Eğitimi’ konulu seminer düzenlendi.

05.03.2014 15:25

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Asya Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından 'Afet Bilinçlendirme Eğitimi' konulu seminer düzenlendi.

3 gün devam eden ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda başlayan afet bilinçlendirme eğitimini 380 personel katıldı.

Seminere Asya Arama ve Kurtarma ekiplerinin yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı personeli ve ilçe belediyelerine bağlı zabıta birimlerinde çalışan personeller yer aldı.

Asya Arama ve Kurtarma personelleri; Ahmet Ayberk, Ekrem Yağmur, Harun Durukan, Fahrettin Güneş, Enver Sağlam tarafından verilen eğitimde; afet, önce ve sonrasında yapılması gerekenler, deprem sırasında alınacak önlemler, deprem esnasında kullanılmaması gereken yerler, deprem sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgi verildi. Uzman eğiticiler daha sonra bu konuda hazırlanmış olan animasyonlarla, Marmara ve Van depremlerindeki uygulama görüntüleri ile personelin bilgilenmesini sağladı.

Uzmanların sunum eşliğinde yaptığı seminerler, evlerde ve işyerlerin olası olabilecek afetlere karşı korunma teknikleri anlatıldı. Deprem esnasında üzerimize devrilecek eşyaların önceden tespit edilmesi gerektiğinin altını çizen eğitimciler, evde bulunan televizyon, dolap, buzdolabı gibi değişik eşyaların devrilmelerini önleyecek şekilde güvenli hale getirmenin önemli olduğunu belirtti.

Hepimizin evinde kolayca bir yerde afet çantası bulunması gerektiğini belirten eğitimciler; bir afet çantasına sahip olmak deprem veya bir başka felaket anında hayatımızı kurtarabilir veya afetleri en az zararla atlatmamızı sağlayabilir.

Uzmanlar, "Bu çanta içerisinde yer alan malzemelerin ihtiyacımızı karşılayacak şeyler olması son derece önemli. Çanta içersinde su, yiyecek, düdük, giysi, ilk yardım çantası, ilaç, fener, çok amaçlı çakı gibi malzemeler bulunmalıdır. Evde, okulda veya dışarıdayken bir deprem olduğunda ne yapmamız gerektiğini önceden bilmemiz çok önemlidir. Deprem anında hemen yere eğilmeli ve kollarımızla başımızı koruyup yakınımızdaki bir masanın altında bekleyip depremin etkisi geçene kadar dışarı çıkmamamız gerekiyor. Daha sonra depremin etkisi geçtikten sonra planlanmış olan buluşma noktasına doğru hareket etmemiz gerekiyor" şeklinde uyarılarda bulundu.

Değişik konu ve zamanlarda personelin ve vatandaşların bilinçlenmesi için seminerler düzenlediklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, bu tür seminer ve bilgilendirme toplantılarını benimsediklerini vurguladı.

Bilimsel gelişmenin yanında teknolojiyi iyi kullandıklarını ve bunu personel yardımı ile vatandaşlara iletmeye çalıştıklarını aktaran Yalım, "Bizim dönem dönem böyle çalışmalarımız oluyor. Bu kez ilçe belediyelerimizin personelleri ile birlikte konusunda uzman arkadaşlarımızın verdiği eğitim semineri ile bilgilendirme yaptık. Amacımız kentimizde yaşayan vatandaşlarımızın afet olaylarına karşı bilgilenmeleri ve etraflarını da bilgilendirmeleridir" değerlendirmesini yaptı.

Yalım, eğitim sonrasında katılımcılara birer katılım belgesi verileceğini de sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediyeler Afete Karşı Bilgilendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement