Belediye Eş Başkanından Rojava'ya Destek Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Belediye Eş Başkanından Rojava'ya Destek Açıklaması

Belediye Eş Başkanından Rojava\'ya Destek Açıklaması

Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, DAİŞ çetelerinin saldırılarına maruz kalan Rojava'ya destek çağrısı yaptı.

02.07.2015 15:54

Akel: Rojava'ya sahip çıkalım

Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, Rojava'ya destek amacıyla başlattıkları yardım kampanyasına destek sunulması için çağrı yaptı.

Rojava'ya destek amacıyla başlattıkları yardım kampanyasına dair Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, DBP Batman İl Örgütü'nde basın toplantısı düzenledi.

Akel, Kürtlerin yaşadığı alanlarda uzun bir süreden beri bir savaş halinin olduğunu ve Rojava'da gerçekleşen devrime saldırıların sürdüğünü ifade etti. Akel, , "DAİŞ ve devletlerin savaş politikaları nedeniyle Kürdistan coğrafyası kan gölüne dönmüştür. Sınırda bir savaş çığırtkanlığı yapılıyor. Böyle bir dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Kutsal Ramazan ayında halkımızın desteğini istiyoruz" dedi.

Savaş halinde Rojava'nın ve özelde Kobenê Kantonu'nun yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayan Akel, Rojava'da yakılan ateşe bir tas su aradıklarını belirterek, özellikle Ramazan ayında Rojava halkının ihtiyaçlarının savaş koşullarıyla artması nedeniyle halkın desteklerini beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Belediye Eş Başkanından Rojava'ya Destek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • zilan deniz: Rojavanın sesi bizim sesimizdir ses verelim kardeslerimize rojava yanliz değildir bıji serkeftına pkk ypg 1 0 Yanıtla
  • sevil: Herzaman yanindayiz rojava :)) em hemu bihevra bikenin isellah 0 0 Yanıtla

Advertisement